Reviews

Review Phorce Freedom: laptoptas die je tablet oplaadt

Voordelen
Flexibel
Microvezelvakken
Stevige batterij
Waterbestendig
Nadelen
Prijs
Beperkte dikte
Aanbevolen prijs: €199
Waar te koop?
Totaalscore 8
Je hebt mooie, dure, luxueuze en kleurrijke laptoptassen. Phorce zorgt ervoor dat je laptoptas bovendien ook nog eens slim wordt, én sexy.

Ik rijd elke dag met de fiets naar het werk en terug. Wie regelmatig een laptoptas heeft proberen mee te nemen op de fiets staat voor een dilemma: op het bagagerek proberen vast te binden, of met een schouderband rondrijden en hopen dat hij niet in je wiel schiet. Net om die reden wilde ik absoluut de Phorce Freedom testen, omdat je daar ook handig een rugzak van kan maken, naast een schoudertas of een tas met handvaten. Blijkt dat die slimme rugzakband niet het enige slimme is aan deze tas.

Slimme schouderband

Allereerst wil ik het nog wel even hebben over de vernuftige schouderband. Het gaat om dezelfde band, die je mits twee extra klemmen kan omtoveren tot rugzak. Omdat de tas ook heel strak tegen je rug aan zit, voelt hij minder zwaar aan als een klassieke rugzak. Hij is bovendien ook extra stijlvol, omdat je de handvaten kan wegstoppen wanneer je de Phorce Freedom om je schouder of op je rug draagt.

Het spreekt voor zich dat niet iedereen met de fiets naar het werk rijdt en zo’n tas nodig heeft, maar de andere troeven zullen je snel genoeg overtuigen. Binnenin zit een flinke 15.000 mAh-batterij die je smartphone en tablet tegelijk kan opladen wanneer je gadgets zonder stroom vallen. Je kan er tweemaal je iPad met opladen, of gemiddeld vier tot vijf keer je smartphone. Ideaal wanneer je veel op de baan bent, op vakantie, of wanneer je gewoon je smartphone ’s nachts bent vergeten op te laden. In de twee sleuven naast de batterij is er plaats voorzien om een kabel door te steken, zodat je smartphone en tablet tegelijk kunnen opladen en je toch het overzicht behoudt.

Trolley

Het wordt nog interessanter als je weet dat de binnenkant van die twee vakken is voorzien van een microvezelafwerking om krassen op je dierbare gadgets tot het minimale te beperkten. Daarnaast zijn er nog wel een drietal ruimtes om je laptop en andere spullen in te steken. Het lijkt een eindeloze reeks aan opbergmogelijkheden wanneer je de Phorce Freedom voor de eerste keer uitpakt, en na een maand gebruik sta ik er nog steeds versteld van hoe slim deze tas in elkaar zit. Enkel wanneer je bijvoorbeeld iets extra wil meenemen in de tas dat iets dikker is, zoals een brooddoos, kan het gebeuren dat je laptop eruit moet om de tas echt dicht te krijgen. Phorce heeft daarvoor wel een dikkere tas beschikbaar, maar het prijskaartje wordt dan ook fors dikker. De Freedom is daarom een rasechte laptoptas, niet eentje om je hele leven mee te slepen.

Achteraan de tas is er een sleuf voorzien om over het handvat van een trolley te schuiven, en de buitenkant van de tas is voorzien van waterafstotend materiaal. Ideaal voor mij op de fiets in het regenachtige België, maar ook in andere situaties is het net iets prettiger dat je laptoptas droog blijft, inclusief je gadgets binnenin. Het enige wat je wel even moet slikken, is de prijs. 199 euro is niet weinig voor een laptoptas, maar daarvoor krijg je ook wel een heleboel voor in de plaats.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business