Reviews

Review HP Pro Slate 12: rasechte productiviteitstablet

Voordelen
pen
meegeleverde productiviteits-apps
nauwelijks bloatware
prestaties
schermformaat
Nadelen
prijs
gericht op nichepubliek
Aanbevolen prijs: €776
Waar te koop?
Totaalscore 8
Door de bijgeleverde Duet Pen en notitiesoftware is deze tablet ideaal voor zakenmensen. Ook studenten kunnen hun voordeel doen met dit toestel, al is de prijs wel niet mals.

De Pro in de naam van HP’s reusachtige 12 inch Androidtablet verraadt dat dit toestel meer is dan een zoveelste consumer-tabletcomputer. HP’s nieuwste tablet heeft een scherm met een 4:3 aspect-ratio en een resolutie van 1600 x 1200 pixels – geen volwaardige HD-kwaliteit. Dat is helaas eerder weinig voor zo’n groot scherm; de beeldkwaliteit is goed, maar ook niet meer dan dat.

Zeker wie al eens een vergadering bijwoont of om andere redenen notities maakt, vindt in de tablet een goede vriend. Dat komt niet in het minst dankzij het inbegrepen pennetje, de Duet Pen, en de bijgeleverde notitiesoftware. Daarmee schrijf je vlot op de tablet (zelfs terwijl je hand er op rust, zoals dat op papier het geval is), wat eerder uitzonderlijk is: de stylus heeft een erg dunne punt, en maakt gebruik van een technologie gebaseerd op geluid.

De intrigerendste truc is echter dat je er ook naast de tablet mee kan schrijven, bijvoorbeeld op het notitieblok in de bijhorende (maar niet inbegrepen) foliocase. Je kan de nib van de pen omdraaien, waardoor het ding transformeert in een gewone balpen. De tablet begrijpt waar je met de Duet Pen schrijft op het papier en zet die letters om naar het digitale notitieblok op het scherm. Die functie werkte in onze tests opvallend goed; we zijn best onder de indruk van dit stukje techniek. Spijtig dat de stylus er zo goedkoop uitziet.

hp-pro-slate-12 (Small)

Ook langs de buitenzijde ziet de Pro Slate 12 er erg goed uit, met een metaalachtige afwerking aan de achterkant en een rand van geborsteld aluminium. Het toestel is ook opvallend dun voor z’n formaat.

Extra kantoorsoftware helpt de Pro Slate 12 als werktablet te positioneren. HP maakte hier een rasechte productiviteitstablet en dat met succes. Dat maakt meteen ook dat dit een nicheproduct is; er is immers een reden waarom vandaag de dag vooral kleine en middelgrote tablets, van 7 tot 10 inch, goed verkopen. De maat en het resulterende gewicht van deze tablet komen de draagbaarheid niet ten goede, al is hij zeker niet overdreven zwaar, en dit toestel is duidelijk niet in de eerste plaats gebouwd voor de multimedia-minnende consument – al moeten we eerlijk toegeven dat het grote scherm zich tijdens onze test prima leende tot wat surfen en lezen in de luie zetel.

Wie wordt er gegarandeerd wel enthousiast van deze Pro Slate? Zakenmensen natuurlijk, en dan vooral iedereen die regelmatig vergadert of op de baan moet voor z’n werk. Het nut van de notitiefuncties spreekt voor zich, en het grote scherm maakt verassend veel verschil bij het snel tonen van een spreadsheet, presentatie of ander bestand. We kunnen ons ook voorstellen dat naarstig noterende studenten de tablet wel zouden kunnen smaken, mede dankzij de mogelijkheden van de Duet Pen. Voor die laatste groep is de niet zo malse prijs waarschijnlijk wel een obstakel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Laat jij ooit een technologisch implantaat steken?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business