Reviews

Review Toshiba Canvio Connect II: scherp prijsje

Voordelen
media delen
compact
usb 3.0
prijs
Nadelen
krasgevoelige afwerking
Aanbevolen prijs: €59
Waar te koop?
Totaalscore 8
Een externe harde schijf dient alleen maar om bestanden op te zetten die je wil delen of overzetten, toch? Toshiba zit het anders…

Op het eerste gezicht is de Toshiba Canvio Connect II een eenvoudige externe harde schijf. Hij is niet groter of kleiner dan een klassiek model, en hij is verkrijgbaar in vijf glossy kleurtjes. Het ziet er mooi en kwalitatief uit, behalve dat die glossy bovenkant behoorlijk krasgevoelig is. Er wordt geen hoesje meegeleverd, dus krassen zal je maken. In de doos zit er niet meer dan een usb-kabel. Aansluiten op je computer en starten, eenvoudiger kan niet. Het blauwe rondje gaat knipperen wanneer er data wordt overgeheveld. Blijf dus van de schijf af tot het lichtje uit is.

De prestaties zijn degelijk, maar niet bovengemiddeld. Lezen en schrijven doet de externe schijf aan 117 MB/s, wat mooi is voor een klassieke harde schijf. Er bestaan ook externe harde schijven met een bliksemsnelle SSD die driemaal sneller zijn, maar de prijs ligt ook minstens driemaal hoger. Op de harde schijf zit een back-upprogramma geïnstalleerd voor wie zijn externe schijf daarvoor wil gebruiken. Toshiba geeft je 10 GB cloudopslag, iets wat je ook zo krijgt bij Google of andere diensten. Niets bijzonder tot nu toe.

Waar Toshiba wel iets nieuws doet, is het delen van media. De Toshiba Canvio Connect II kan je gebruiken als een soort van netwerk harde schijf dankzij Pogoplug. Alle bestanden die op de schijf staan, kan je over het hele thuisnetwerk raadplegen. Handig, maar er is wel een addertje onder het gras: de computer waarmee de schijf is verbonden, moet aan blijven en verbonden zijn met het thuisnetwerk. Wie iets anders zoekt dan een klassieke externe harde schijf, mag gerust de Toshiba Canvio Connect II overwegen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business