Reviews

Review Polar V650: Ideale trainingspartner

Voordelen
ideale trainingspartner
duidelijk scherm
autonomie
gebruiksgemak
Nadelen
geen navigatie
enkel Bluetooth Smart
geen workouts
Aanbevolen prijs: €199
Waar te koop?
Totaalscore 7
Een fietscomputer met een gps lijkt me het ideale apparaat om de weg te wijzen. Behalve dat deze niet de weg wijst. Wat heb je dan aan de Polar V650?

De Polar V650 heeft een gps aan boord, de eerste in het gamma van Polar. Tot mijn verrassing kan je er niet mee navigeren. De gps dient enkel om afstanden te meten. Samen met de geïntegreerde barometer krijg je een gedetailleerd beeld na elke rit waar je overal hebt gefietst. Navigeren lukt dus niet, iets wat we gezien zijn prijskaartje wel kunnen begrijpen. Voor 40 euro meer heb je de Polar V650 met hartslagmeter.

Polar maakt gebruik van Bluetooth Smart om draadloos te communiceren met je randapparatuur. Je kan probleemloos extra sensoren koppelen zoals kadans- en krachtsensoren. Helaas werkt haast alle randapparatuur op ANT+, een concurrent van Bluetooth Smart en ontwikkeld door Garmin. Bluetooth Smart is aan een opmars bezig, maar kijk eerst goed na welke sensoren je wil gebruiken, voordat je investeert in deze fietscomputer.

De fietscomputer is behoorlijk groot met heel dikke schermranden. Dat moet beter kunnen in de toekomst. Het scherm is van goede kwaliteit en zelfs bij zonlicht perfect leesbaar. Er zit verrassend genoeg ook een klein ledlichtje in de V650, ideaal in noodsituaties wanneer je je fietslamp vergeten bent. De batterij is uitstekend, beter dan concurrenten Mio en Garmin, met een autonomie van gemiddeld 10 uur.

Als trainingspartner is de Polar V650 de perfecte fietscomputer. Je krijgt na elke rit gedetailleerd met grafieken te zien hoe goed je hebt gefietst. Helaas is er geen manier om workouts in te stellen, iets wat met de Polar V800 sporthorloge bijvoorbeeld wel kan. Alle data wordt online bewaard op de Polar Flow website, of via een overzichtelijke app op Android of iOS. De Polar V650 is de perfecte fietscomputer voor de trainingspurist die budgetvriendelijk denkt en geen navigatie verwacht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business