Reviews

Review Seagate Backup Plus Slim White Edition 1 TB: Veilig doosje

Voordelen
Klein en licht
Bouwkwaliteit
Software
Verzekering
Nadelen
Schrijf- en leessnelheid kan hoger
Aanbevolen prijs: €89,99
Waar te koop?
Totaalscore 7
Als een harde schijf met belangrijke bestanden sneuvelt, heb je een probleem. Een back-up kan je leven redden, maar wat als die ook kapot gaat? Seagates White Edition biedt soelaas.

Seagate wil je aan het back-uppen zetten met de Backup Plus Slim. Met een prijskaartje van 89,99 euro voor een exemplaar van één terabyte, betaal je net geen negen cent per gigabyte, dat is iets meer dan bij vergelijkbare modellen, maar Seagate geeft je dan ook iets meer in de plaats. De schijf komt met een verzekering van twee jaar. Doe je ze in die twee jaar toch kapot, dan krijg je niet alleen een nieuwe, Seagate zal ook proberen je data gratis en voor niets te redden. Dat proces kost normaal 799 euro. Wie z’n back-up-proces in orde heeft, zal altijd een reservekopie hebben wanneer één schijf faalt, maar wanneer dat niet het geval is, kan Seagate gegevens op de Backup Plus Slim White Edition dus redden.

Verder is deze White Edition identiek aan de (iets goedkopere) exemplaren in andere kleurtjes. Dat wil zeggen dat de schijf zelf erg compact is: 7,6 centimeter breed, 11,4 centimeter lang en 1,1 centimeter hoog. Daarmee past het toestel in theorie in menig achterzak. Voor het gewicht, dat net geen 160 gram bedraagt, moet je het evenmin laten. De schijf zelf presteert goed. Tijdens de tests haalde de schijf lees- en schrijfsnelheden tussen de 100 en de 120 megabyte per seconde. Er bestaan snellere exemplaren is deze categorie, maar groot is het verschil niet. Om deze snelheden te halen, is usb 3.0 natuurlijk een must, al is de schijf natuurlijk ook compatibel met oudere varianten. Je sluit de Backup Plus Slim aan op je pc met de meegeleverde kabel. Wanneer je die vergeten bent, werkt een klassieke oplaadkabel van bijvoorbeeld een smartphone ook. Natuurlijk bereik je ook dan niet de hoogste kopieersnelheden.

Langs de softwarekant voorziet Seagate het Dashboardprogramma. Dat kan je installeren vanop de schijf. De software helpt je om bestanden en mappen te back-uppen, maar ook je telefoon en zelfs data van je sociale netwerk vinden met de hulp van Dashboard hun weg naar je schijf. Met behulp van een app kan je je telefoon zelfs automatisch back-uppen, op voorwaarde dat de pc waarin de schijf zit, is ingeschakeld en de software draait. Voor draadloze back-ups hebben zowel Seagate als concurrenten betere oplossingen, waarbij wifi in de schijf zelf zit ingebouwd, dus telefoonback-up zal niet de hoofdreden zijn om deze schijf te kopen. Waarom zou je de Backup Plus Slim White Edition dan wel kopen? De verzekering. Interesseert de datarecoveryverzekering je niet, dan kijk je beter naar alternatieven. Voor de gewone Backup Plus Slim betaal je bijvoorbeeld al iets minder geld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business