Reviews

Review AVermedia Live Gamer Portable: Videorecorder

Voordelen
Beeldopname zonder pc
Prima beeldkwaliteit
Nadelen
In de meeste gevallen voorbijgestreefd
Ondersteunt enkel HD-consoles
Aanbevolen prijs: €99
Waar te koop?
Totaalscore 8
Fervente gamers spelen niet alleen graag spellen, maar delen ook graag filmpjes van hun gamingavonturen met anderen. De videorecorder van AVermedia kan je hierbij helpen.

Gamers vinden steeds meer hun weg naar YouTube en Twitch om live speelsessies te bewonderen. Zo kan je van een spel genieten, zonder dat je het moet kopen. Je kan het natuurlijk wel niet bedienen, maar dat vindt een hele nieuwe, jonge generatie duidelijk niet zo erg. Sony en Microsoft weten dat maar al te goed en bedienen die gamers op hun wenken met de PlayStation 4 en Xbox One. En dat is spijtig voor AVermedia.

De AVermedia Live Gamer Portable is een klein doosje dat jou toelaat om zonder (of met) pc beelden op te slaan op een sd-kaart of om direct live te streamen, online op Twitch of YouTube. Het kleine doosje doet alles wat je verwacht, met een bijzonder eenvoudige installatie. Je prikt de hdmi-kabel van de spelconsole in de Live Gamer Portable, en van daaruit ga je naar je televisie. Omdat het doosje zo klein is, moet je soms wel wat kabels plooien om alles vlot aan te sluiten. De allereerste installatie op de pc verloopt vlot en een kwartier later kan je vlekkeloos beginnen opnemen.

De opnamekwaliteit is degelijk met 720p in 60fps en 1080p in 30fps. Dat laatste is spijtig, want zowel de PS4 als Xbox One kunnen dat tegenwoordig zelf in 1080p aan 60fps. Elke spelconsole behalve de PlayStation 3 verbind je via HDMI. Die laatste moet via een speciale kabel om de kopieerbeveiliging te omzeilen. De AVermedia Live Gamer Portable op een blu-rayspeler gebruiken zal dus niet werken. Het gebrek aan composiet of s-video zorgt ervoor dat je geen beelden kan opnemen van retroconsoles jonger dan de PlayStation 3 of Xbox 360.

Met één druk op de knop kan je direct video opnemen op een SD-kaart zonder pc, en dat is pure luxe. Heel handig voor de vorige generatie spelconsoles, maar tegenwoordig zit het standaard ingebakken met een druk op de knop. Dat maakt dit kleinood eigenlijk overbodig, tenzij je graag beelden zelf lokaal wilt bewaren op een sd-kaart. Een prima oplossing voor gamers twee jaar geleden, maar tegenwoordig hebben spelconsoles dit kleine doosje qua techniek ingehaald.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business