Reviews

Review Neato Botvac Connected: Lasergestuurd

Voordelen
scantechnologie
efficiënt
slim formaat
Nadelen
zijborsteltje lost soms
geen rubberen bescherming vooraan
Aanbevolen prijs: €749
Waar te koop?
Totaalscore 9
Dankzij een intelligente laser kan Neato elke kamer perfect scannen. Hierdoor is het de absolute koning op het vlak van robotstofzuigers.

In het segment van robotstofzuigers heb je twee verschillende technologieën die domineren. Het merendeel gebruikt de klassieke methode, waarbij de robot overal ad random lijkt te rijden en te botsen. Hoe meer hij rondrijdt, hoe correcter de ruimte wordt gestofzuigd, maar echt 100% lukt dat nooit. Daarvoor moet je de robot meermaals per week laten rondrijden.

Roterende laser

Neato is de enige die tegen de stroom in zwemt door middel van lasertechnologie. Een roterende laser detecteert automatisch de afstand tot objecten, zodat de robot de omgeving in kaart kan brengen. Hierdoor kent de robot de omgeving en kan hij die ook efficiënter stofzuigen. Elke keer wanneer hij opnieuw aan de slag gaat, moet hij de omgeving opnieuw scannen. Hij steekt de kaart van je huis niet in zijn geheugen. Tussendoor wanneer hij gaat opladen, weet hij ook perfect waar hij is gebleven en keert hij terug om verder te stofzuigen.

De Botvac Connected is het paradepaardje van Neato. Het is hun eerste robotstofzuiger met een app, maar ook met een lithiumbatterij. Voordien waren dat nog klassieke NiMH-cellen, die na twee à drie jaar meestal waardeloos zijn en vervangen moeten worden. De app is leuk (Android, iOS) om de planning van je robot te regelen, want de knoppen op het toestel zijn aanraakgevoelig en werken niet echt prettig. We hebben de app de eerste dag een kwartier gebruikt, daarna gedurende de maand misschien vijf minuten. Het is een leuk gadget, maar niet essentieel voor een stofzuigerrobot.

Slim design

De Botvac Connected is de beste robotstofzuiger op de markt omdat hij slim doorontwikkeld is. De borstel ligt er asymmetrisch in, dicht tegen de rand en bij het kleine zijborsteltje. Dat zijborsteltje kwam af en toe los omdat het magnetisch vasthangt. Door zijn vierkante vorm vooraan kan hij werkelijk in elk hoekje stof gaan halen, iets wat geen enkele andere robot grondig kan. Hou er wel rekening mee dat deze robotstofzuiger best luid is, zeker in Power-mode. Wil je genieten van rust en is het niet zo vuil? Dan kan je nog steeds de Eco-mode kiezen.

Wanneer het opvangbakje vol zit, kan je die handig eruit klikken bovenaan. Hij heeft trouwens de grootste opvangbak die we tot nu toe hebben gezien. Handig wanneer je niet elke twee weken de robot wilt schoonmaken. Het enige wat we Neato wel kwalijk nemen, is de plastic bumper vooraan. Die heeft geen rubberen afwerking zoals de meeste robots. Ondanks dat Neato zegt dat hun robots de allerslimste zijn, botsen ze soms toch hard wanneer de laser bijvoorbeeld over iets scant dat laag tegen de grond staat. Zonder rubberen afwerking heb je schade, en dat is minder. Wij lossen dat handig op door robotstofzuigers te tunen met een stukje vilt, maar het kan wel beter.

Conclusie

Behalve enkele details, kunnen we weinig opmerken aan de Neato Botvac Connected. Het is de absolute koning op vlak van robotstofzuigers en gezien de concurrentie valt zijn prijs zelfs nog mee (ook al blijft die pittig). Wie nooit meer wil stofzuigen in huis hoeft niet meer verder te kijken en mag met een gerust hart deze robot in huis halen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business