Reviews

Review XYZ Handheld 3D Scanner: betaalbare 3D-scanner

Voordelen
Eenvoudige installatie en niet moeilijk in gebruik
Resultaat in universeel 3D-formaat
Zowel geschikt voor mensen als voorwerpen
Nadelen
Grote scans lukken niet altijd
Software mag nog wat gepolijst worden
Er gaat vrij veel detail verloren
Aanbevolen prijs: €190
Waar te koop?
Totaalscore 7
XYZ verrast ons met de betaalbaarheid en het gebruiksgemak van de draagbare 3D-scanner, zelfs al zijn we een beetje teleurgesteld over de resultaten.

Met steeds meer en steeds betaalbaardere 3D-printers in de winkelrekken, stelt zich een vervelend probleem: wat wil je eigenlijk printen? Natuurlijk kan je jezelf op 3D-modelling storten en zelf beeldjes maken, of leuke voorwerpen printen van één van de vele uitstekende websites met gigantische repertoires, gevuld met modellen, maar dat eerste is niet zo eenvoudig en dat laatste niet echt persoonlijk. De oplossing: de draagbare 3D-scanner van XYZ. Dat merk bevindt zich al sinds het begin op het voorfront van de opkomst van de consumentenprinters en met de draagbare scanner wil het zijn klanten voorzien van een al even betaalbaar accessoire.

Met een prijskaartje van minder dan 200 euro is de scanner veel goedkoper dan alternatieven van de concurrentie, al begrijpen we ook waarom. Je neemt het ding vast in de hand, terwijl het via een kabel aan een pc met de bijhorende software gekoppeld is. Vervolgens beweeg je met de scanner rond het object dat je wilt digitaliseren. Dat kan een voorwerp zijn, maar bijvoorbeeld ook het hoofd van een mens. De achterliggende technologie, afkomstig van Intel, neemt alles in 3D waar, terwijl de software je scan aan elkaar naait tot één 3D-object. Dat voorwerp kan je printen met eender welke printer, ongeacht het merk.

Voor zijn prijs zijn we tevreden over de resultaten van de 3D-scanner, maar veel meer dan een leuk gadget is het ding nog niet. Tijdens het scannen gaat er heel wat detail verloren en de resultaten zijn niet zo consistent. Zeker bij het inscannen van personen lukte het ons vaak niet om de scan helemaal rond te krijgen. Print je het resultaat daarna langs een goedkope printer, dan heb je weliswaar een leuk voorwerp, maar zeker geen exacte replica.

De software kan bovendien nog een beetje werk gebruiken. Tijdens het testen, vergat het programma vaak dat we bezig waren met de Handheld-scanner en niet met de XYZ-printer met ingebouwde scanner. Dat schoonheidsfoutje stoorde niet echt, maar van XYZ zijn we beter gewend. Voorlopig is de scanner een leuk gadget voor de hobbyist, maar wanneer je echt nauwkeurige scans van mensen of voorwerpen wilt maken, volstaat dit toestel niet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business