Review Iolo System Mechanic 15.5: Versnel je computer

Voordelen
Uitstekende prestaties
Privacy-tool voor Windows 10
Duidelijke uitleg
Ongelimiteerde installaties
Nadelen
NetBooster maakt internetverbinding niet veel sneller
Aanbevolen prijs: €43
Waar te koop?
Totaalscore 9
Wanneer je computer trager reageert, soms vastzit en over het algemeen niet meer doet wat je vraagt, vergt het discipline om het ding niet uit het raam te keilen. Iolo System Mechanic 15.5 kan dan de ultieme oplossing betekenen.

Voor 43 euro krijg je een tool waarmee je makkelijk onder andere je harde schijf defragmenteert, het registry repareert en CPU- en RAM-gebruik aanpast. Bovendien kan je het programma op zoveel computers installeren als je wil, zolang het voor privégebruik bestemd is. Deze versie van Iolo System Mechanic komt met een nieuwe extra: de Privacy Shield-suite. In Windows 10 is het niet evident om je privacy-instellingen te beheren en er zeker van te zijn dat je niet onwetend gegevens deelt die je liever voor jezelf houdt. Met Privacy Shield wordt dat een stuk makkelijker. Zo kan je Windows 10-diensten uitschakelen die informatie verzamelen over je surfgedrag, gebruik van programma’s, wifi-verbindingen, enzovoort. Dat kan je eventueel handmatig beheren – als je tijd en zin hebt om te zoeken – maar met Iolo volstaan enkele muisklikken.

Alle tools

De hoofdcomponent bestaat echter uit de tools waarmee je de prestaties van je computer kunt boosten. Op het overzichtsscherm zie je alle tools die Iolo aanbiedt. Als er een probleem op je computer ontdekt wordt, kan Iolo bovendien automatisch de geschikte tool kiezen. In dat geval verschijnt de ‘Repair Now’-knop en wordt de juiste toepassing meteen ingezet.

De beschikbare tools zijn stuk voor stuk enorm praktisch. De CRUDD-functie zorgt er bijvoorbeeld voor dat er geen overbodige bestanden je toestel vertragen, LiveBoost kan op zijn beurt extra CPU- en RAM-geheugen opdissen, en ActiveCare draait rond de analyse en het oplossen van problemen.  Een andere handige toepassing is PowerSense, de tool die meet wanneer je pc het onderste uit de kan wilt halen, en wanneer er beter minder paardenkracht wordt ingezet. In dat geval worden onnodige achtergrondprocessen uitgeschakeld, en is alle processorkracht gericht op het bieden van de ultieme prestaties.

Prestaties

We namen de proef op de som en lieten Iolo los op een pc met een Geekbench-score van 4.210 en een totale opstarttijd van 50,3 seconden. Na de ‘schoonmaak’ werd onmiddellijk een verbetering duidelijk. De Geekbench-score steeg tot 6.299 en het opstarten nam nog maar 37,5 seconden in beslag. Het enige minpunt was dat NetBooster, de dienst die je internetverbinding moet versnellen, amper effect had.

Toch zijn de resultaten indrukwekkend, terwijl geen ingewikkelde ingrepen vereist waren. Iolo deed niet alleen het zware werk, bij elke stap legde het ook duidelijk uit wat er gaande was. Hoewel Iolo System Mechanic 15.5 niet goedkoop is, lijkt het ons onmisbaar voor wie een snellere computer wilt en daarvoor een betrouwbaar programma kan gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business