Reviews

Review Panasonic Wings RP-BTS50E: Schamele sportoortjes

Voordelen
Afwasbaar
Laadt bliksemsnel op
Nadelen
Onhandige bediening
Muziekkwaliteit
Prijs
Aanbevolen prijs: €149
Waar te koop?
Totaalscore 6
Handige sportoortjes met verlichting, perfecte pasvorm, zweetbestendig en perfect geluid. Panasonic belooft veel, maar heeft met sommige onderdelen toch wat moeite.

Ik sport bijzonder veel doorheen de week. De afgelopen jaren heb ik een heleboel bluetooth-headsets mogen verwelkomen, met als absolute favoriet de Plantronics Backbeat Fit. Dankzij zijn handig design en prima geluid in combinatie met een deftig prijskaartje. De Panasonic Wings is niet bepaald goedkoop, wat de verwachting bijstelt.

Op vlak van muziekkwaliteit is het resultaat eerder gemengd. Wie graag naar klassieke muziek luistert of podcasts, heeft met deze set oortjes de beste van de markt. Hou je meer van stevigere muziek tijdens je workout en mag het wat pittiger? Dan valt het op dat de Panasonic Wings plat op zijn buik gaat en zwaar teleurstelt. Enkel wanneer we diep in onze instellingen doken van onze smartphone en de equalizer bijstuurden, werd de kwaliteit enigszins aanvaardbaar. Slecht nieuws voor zo’n dure oortjes, waar muziekkwaliteit hoort te primeren.

De bediening van de oortjes doe je niet op de oorschelpen, maar op drie knopjes op het korte draadje achterin je nek. Eens je de knoppen leert kennen valt het mee, maar echt handig werkt het nooit en we moesten meermaals zoeken naar de juiste toets. Het blauwe lampje op de oortjes is leuk om naar te kijken, maar in tegenstelling tot wat Panasonic beweert, zien mensen je niet echt veel beter lopen. Dan is een fluohesje of lampje een veel betere optie. Het koordje dat je moet aanspannen achter je nek lost ook na lange sessies, waardoor je regelmatig moet bijtrekken.

De Panasonic Wings RP-BTS50E probeert veel, maar uiteindelijk stelt deze bluetooth-sportheadset teleur gezien zijn prijskaartje. Bovendien zien ze er behoorlijk fors uit in tegenstelling tot de concurrentie. Het draagcomfort is prima, zolang je in-ear oortjes kan verdragen. Een degelijke headset, maar enkel met 50 euro korting.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business