Reviews

Review Netgear R6220

Voordelen
Snel
ReadyShare Vault
Nadelen
Beperkt bereik
Aanbevolen prijs: €84,95
Waar te koop?
Totaalscore 8
De Netgear R6220 is bijzonder snel maar zijn bereik laat te wensen over. Toch heeft deze router heel wat in zijn mars om te bekoren.

Net wanneer routers stilaan een sexy design meekrijgen, met Linksys op kop, doet Netgear het tegenovergestelde met deze router die eruitziet als een brooddoos. Bijzonder lelijk, maar anderzijds is de kans klein dat de router in jouw huis prominent zichtbaar is.

Deze router is snel, héél snel, maar het bereik valt spijtig genoeg tegen. Dichtbij scoort hij evengoed als de D-Link DIR-859, maar van zodra je een verdieping hoger of lager zit, valt het bereik heel snel weg. De ideale router voor snelle prestaties op een appartement of in een klein huis, maar wie groter woont, kan beter iets anders nemen.

De webinterface is simpel, maar wanneer je verder graaft via de geavanceerde opties, kan je toch een heleboel instellingen naar eigen smaak veranderen. Je krijgt over het algemeen weinig uitleg bij de verschillende functies, en het wordt droog gepresenteerd.

Toch wel het vermelden waard: ReadyShare Vault. Wanneer je een externe harde schijf aansluit, kan je handig back-ups maken van je Windows-computer over het netwerk, op vaste tijdstippen. Heel handig en veel veiliger dan lokaal, omdat de harde schijf op een vaste plaats blijft liggen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business