Reviews

Ambrogio L30 Elite S+ review: Italiaans design

Voordelen
Stevige afwerking
Lange autonomie
Bliksemsnel
Nadelen
Laadstation ziet er goedkoop uit
Aanbevolen prijs: €1999
Waar te koop?
Ambrogio is weinig bekend bij ons, maar heeft een verrassend compleet aanbod beschikbaar. We testten de Ambrogio L30 Elite S+ robotmaaier.

Ambrogio is niet de klinkende naam die je verwacht bij een robotmaaier. Het merk is weinig bekend bij ons, maar heeft een verrassend compleet aanbod beschikbaar. Twee jaar geleden mochten we de L30 Elite verwelkomen op de redactie, nu is het de beurt aan de Elite S+. Wat direct opvalt aan dit model is het bijzondere design dat wat weg heeft van een Italiaanse sportauto. Wanneer je de L30 Elite S+ in werking ziet, besef je ook dat het in zijn DNA zit omdat hij bliksemsnel over je gazon zal racen.

Naast het klassieke kriskraspatroon heeft deze robotmaaier een interessant cirkelpatroon. Van zodra hij een zone detecteert zonder obstakels, neemt hij centraal plaats en begint de robot in een cirkel het gras af te maaien. Elke cirkel is iets groter dan de vorige, zodat hij een groot gebied heel efficiënt kan maaien. Dat klinkt slim, maar de uitwerking is niet altijd even goed. Soms besliste de robot om in een cirkel te maaien, maar botste hij te snel tegen een rand, zodat hij opnieuw kriskras moest verder maaien tot hij opnieuw een grote ruimte vond. Opvallend aan de L30 Elite S+ is dat de batterij bijzonder lang meegaat. Bij 100% kan hij tot 4 uur blijven maaien voordat hij opnieuw moet laden. De maaier ondersteunt tot 2.000 m² gazonoppervlakte, wat straf is gezien zijn prijskaartje. De maaibreedte van 25 centimeter is wat we verwachten binnen dit prijssegment.

De robot zelf is bijzonder knap afgewerkt, iets wat we niet kunnen zeggen van het maaistation. De plastic afwerking doet pijn aan de ogen en ook het platform waarop de robot rijdt, met de afscherming eromheen, is niet wat we willen zien binnen een mooi afgewerkte tuin. Een interessante robotmaaier, maar aan dit prijskaartje verwachten we een zo perfect mogelijk resultaat. Dan voldoet de Honda Miimo HRM-310 meer aan onze noden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business