Reviews

Bosch Indego 1000 Connect review: efficiënte maaier

Voordelen
Intuïtieve app
Maait efficiënt
Ook voor grote tuinen
Nadelen
Vergeet soms kleine stukjes
Aanbevolen prijs: €1399
Waar te koop?
Bosch is nog een relatieve nieuwkomer op de markt van robotmaaiers, maar doet alvast één ding beter dan de rest: het voorziet een app om je maaier te bedienen.

Bosch is relatief nieuw in de wereld van robotmaaiers. Ondergetekende heeft zelfs het allereerste model gekocht dat ze twee jaar geleden op de markt hebben gebracht. De voornaamste reden? Hij maait in baantjes, zoals een klassieke grasmaaier. Veel interessanter dan kriskras rondrijden tot je denkt dat je elk plukje gras hebt gehad. In theorie althans.

Bij complexe tuinen laat hij soms een plukje staan, maar meestal maait hij die zone wel de tweede keer. Heel soms weigert hij pertinent een stuk gras te maaien omdat het niet uitkomt in zijn uitgetekende zones, en dan wordt het vervelend. De gloednieuwe app is een absolute meerwaarde voor de Indego 1000 Connect. Je kan de robotmaaier programmeren, updaten, snel nieuwe messen bestellen en zelfs de maaier vanop afstand inschakelen of pauzeren. Je krijgt ook te zien hoever je tuin al gemaaid is dankzij een visuele kaart. Bijzonder knap gemaakt van Bosch en veel beter uitgewerkt dan bij de concurrentie. Niet zo heel veel merken hebben apps al omarmd.

De afstand van het mes tot de kanten is groot, maar niet meer dan bij de concurrentie. Houd rekening met zo’n 15 cm overschot wanneer de maaier bijvoorbeeld langs een muur moet maaien. Die rand wordt voorzien als veiligheid, mocht er iemand de robotmaaier willen optillen zonder rekening te houden met het handvat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business