Reviews

Honda Miimo HRM-310 review: de slimste

Voordelen
Snel
Stil
Slim maai-algoritme
Nachtmodus
Nadelen
Verplichte installatie
Autonomie
Pittige prijs
Aanbevolen prijs: €1999
Waar te koop?
Van ale robotmaaiers die we hebben getest is de Honda Miimo HRM-310 de meest beloftevolle en slimste, maar zijn prijskaartje is er ook naar.

De Honda Miimo HRM-310 is een leuke verschijning in het testveld. Van allen is hij het ‘platst’, en bovendien weegt hij ook niet zoveel. De installatie is helemaal niet zo complex, toch verkoopt Honda hem niet in de doos. De Miimo-robotmaaiers worden enkel via dealers geleverd en geïnstalleerd. Daarom ga je deze robotmaaier niet terugvinden bij online webwinkels.

De waslijst aan opties is bijzonder indrukwekkend, met voorsprong de slimste robotmaaier uit de test. Je moet bijvoorbeeld de lengte van de draad ingeven rondom je gazon, zodat je daarna de robotmaaier kan instellen om op bepaalde dagen op bepaalde stukken van je gazon te starten. Voor kleine grasvelden is dat niet echt nodig, maar vanaf 1.000 m² is het een handige optie. De Honda Miimo laat zich bedienen via een groot scherm en duidelijke toetsen onder een klepje.

Hij laadt bliksemsnel, maar hij moet na een uur alweer opladen. De autonomie is niet heel goed, wat ons een beetje zorgen baart voor grotere grasvelden dan de testtuin van 350 m² waarin hij moest rondrijden. De Miimo vertraagt wanneer hij in de buurt van de grensdraad komt, en versnelt wanneer de afstand groot genoeg is. Hij doet dat trouwens geruisloos.

Deze robotmaaier is de enige die zowel kriskras-, banen- als spiraalmaaien aankan. Hij bepaalt zelf wanneer hij welke functie nodig heeft, maar het merendeel zal hij uitvoeren in baantjes. In het begin rijdt hij eerst kriskras rond tot hij een groter gebied detecteert, en begint dan in banen te maaien. In spiraalvorm maaien doet hij eerder zelden. Verrassend genoeg is er zelfs een nachtmodus aan boord met een lager toerental voor wielen en maaimotor. Kwestie van de buren goedgezind te houden.

Van alle robotmaaiers is deze de meest beloftevolle en slimste uit het pak, maar helaas is zijn prijskaartje op hetzelfde niveau. Wie een flinke geldbuidel heeft, moet altijd voor deze robotmaaier kiezen, behalve wanneer je grasveld groter is dan 2.000 m².

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business