Reviews

UE Wonderboom review: klein maar dapper

Voordelen
Luid
Prijs
Gebruiksgemak
Veel klank
Nadelen
Doffe klank
Tonen vloeien soms in elkaar
Aanbevolen prijs: €99
Waar te koop?
Totaalscore 8
De UE Wonderboom is een eierdopje dat verrassend luid kan. Wij gingen er meteen mee aan de slag.

Ultimate Ears staat bekend om zijn draagbare bluetoothspeakers van uitstekende kwaliteit. In de Boom-reeks verschijnt nu ook deze Wonderboom. In essentie is het een gewone Boom die te warm werd gewassen. Het is daardoor een koddig ding geworden dat bovendien compact is. Smaken verschillen echter en meerdere vrouwen gaven reeds aan dat het design niet bepaald top is.

Eierdopje

Persoonlijk ben ik het daar niet mee eens: het is een handig balletje in een leuke, opvallende kleur met weinig esthetische minpunten. De bediening werd simpel gehouden. Naast de volumeknoppen die in de zijkant werden ingewerkt, vind je bovenaan een aan-uitknop en een knop waarmee je bluetoothapparaten kan verbinden.

Dat werkt vlot en pijnloos. Qua verbindingen ben je wel beperkt: er is geen ruimte voorzien voor een audiokabel, waardoor bluetooth de enige verbindingsmethode is. De batterij is degelijk, gezien het beschikbare volume en de grootte: op een laadbeurt haal je vlot tien uur.

Goed, of goed genoeg

Op het vlak van geluidskwaliteit kom je niet veel te kort. De klanken zijn aan de doffe kant, maar het stoort niet zo. Als je het volume helemaal opendraait, en het ding kan redelijk luid, dan zal je wel merken dat bepaalde klanken soms in elkaar vloeien. Bij nummers waarin veel gebeurt, kan dat leiden tot een verminderde luisterervaring doordat je een waas van geluid niet meer duidelijk kan onderscheiden.

Je krijgt, dankzij het slimme design, geluid in 360°, waardoor de audio-ervaring steeds optimaal is. Er zit genoeg bas in, ondanks zijn beperkte grootte. Voor 100 euro ben je hiermee voor langere tijd gesteld.

Waterdicht

Zoals alle speakers in de Boom-reeks, is ook deze Wonderboom volledig waterdicht tot op een meter gedurende een half uur. Aangezien onze redactie nog steeds wacht op zijn overdekte zwembad, hebben we dat evenwel niet getest. Gelukkig kunnen we UE op dat vlak op z’n woord nemen. De Wonderboom zal beschikbaar zijn vanaf volgende week in zes kleuren: Stone (grijs), Phantom (zwart), Fireball (rood), SubZero (blauw), Cashmere (roze) en Lilac (paars).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business