Reviews

Work Landroid review: klein duiveltje

Voordelen
Scherpe prijs
Fluisterstil
Lichtgewicht
Nadelen
Mindere autonomie
Kleine maaibreedte
Aanbevolen prijs: €949
Waar te koop?
Totaalscore 8
Een robotmaaier voor minder dan 1.000 euro, is dat een goed plan? Volgens Worx wel, en we moeten ze nog gelijk geven ook.

Een robotmaaier voor minder dan 1.000 euro, dat leek me gevaarlijk. Mocht het toestel dan niet goed presteren, dan ben je zure centen kwijt die je dan net zo goed aan een superdeluxe grasmachine hadden kunnen spenderen. Wat blijkt? De Landroid doet gewoon prima zijn werk. De installatie en programmatie is niet bepaald intuïtief, maar eens hij rijdt, moet je er nooit meer naar omkijken.

Kleine omvang

Het kleine schermpje is niet altijd even gemakkelijk om te begrijpen, maar je hebt wel het voordeel dat het schermpje zichtbaar blijft dankzij een plexi doorkijkvenster. Het laadstation is tamelijk stevig en opvallend, maar niet zo erg als bij Ambrogio het geval is. De Worx Landroid maait volgens het kriskras-principe, tot zijn algoritme zegt dat hij nagenoeg overal is geweest.

Het maairesultaat is verrassend goed gezien de kleine omvang van het robotje. Ook de afstand tussen mes en rand is behoorlijk klein, wat bevorderlijk is voor het randmaaien. Maaihoogte instellen doe je door middel van een simpele draaiknop. Alles oogt heel simpel aan deze robot, en dat is een goed teken. Ook de installatie trouwens, die duidelijk gedocumenteerd wordt.

Fluisterstil

De Landroid is ook de allerstilste uit de massatest. Je hoort hem amper over het gazon rijden. Heel aangenaam wanneer je in de tuin moet werken of wil genieten van de stilte. Pas wanneer de maaier op drie meter van jou rijdt, hoor je hem. De Worx Landroid is ook een absoluut lichtgewicht. Handig om op te pakken, maar je merkt wel dat vooral de lichte batterij daarvoor verantwoordelijk is. Hij moet heel regelmatig laden; je gazon helemaal maaien duurt dus wel even. Wanneer je hem een goed weekprogramma geeft met veel maaitijd, komt alles echter wel goed.

Ik ben, gezien het krappe prijskaartje, onder de indruk wat Worx voor elkaar heeft gekregen. Het is geen topper die de laatste nieuwe snufjes aan boord heeft, maar hetgeen wat hij moet doen, doet hij gewoon goed. Wie graag zijn grasmaaier wil verbannen maar niet direct de volle pot wil betalen, is de Worx Landroid een verrassend sterke optie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business