Reviews

DeltaRocket Pro review

Voordelen
Groot printvolume
Automatische kalibratie
Heel betrouwbaar
Snel
Nadelen
Stroef laadsysteem voor filament kan handiger
Aanbevolen prijs: €2.499
Waar te koop?
Totaalscore 9
De DeltaRocket is een lokaal gebouwde 3D-printer die volgens het delta-principe werkt. Dat geeft de printer een groter bouwvolume dan veel concurrenten en levert bovendien een hogere printsnelheid op.

De DeltaRocket is niet de fijnste printer, maar de combinatie van snelheid en gebruiksgemak maakt dit toestel een absolute aanrader.

Een klassieke 3D-printer maakt gebruik van het cartesiaans principe. Een printkop werkt een serie van xy-coördinaten af door middel van beweegbare bruggen, waarbij één brug de x- en één brug de y-as vertegenwoordigt. Het platform waarop geprint wordt, daalt laag na laag en neemt zo de z-coördinaat voor zijn rekening. Het systeem is eenvoudig maar niet zo snel.

De DeltaRocket kiest voor een andere manier om de printkop van plaats te veranderen. De kop is met magnetische staven bevestigd aan drie karretjes die op en neer bewegen langs de zijkant van de printer. Door de karretjes op verschillende hoogtes te plaatsen, kan het systeem de printkop snel van plaats veranderen. Alle xyz-coördinaten zijn voor de kop toegankelijk terwijl het printbed stabiel blijft. De manier van bewegen levert snellere bewegingen af dan het cartesiaanse systeem zodat Deltaprinters modellen in principe sneller afwerken.

Belgisch werk

De DeltaRocket Pro is gebouwd door enkele Belgische slimmeriken die de printer in bijberoep verkopen en onderhouden. Het toestel heeft een cilindervormig printvolume met een diameter van 22 centimeter en een hoogte van 29,5 centimeter. Dat is groot maar kleiner dan wat de Zortrax M300 biedt en ook iets kleiner dan het volume van die andere Belgische deltaprinter: de Tripodmaker.

De printer is compatibel met betalende software en opensourceprogramma’s. Wij gebruiken een opensource-slicer om het toestel te testen en kwamen na het inladen van de configuratie-instellingen geen enkel probleem tegen. Je kan printen via je computer en een usb-kabel, maar zoals altijd is het verstandiger om een SD-kaartje te gebruiken. Het toestel maakt gebruik van een verwarmd glazen bed wat de hechting tijdens het printen vergemakkelijkt. Je hoeft dus niet met tape aan de slag, al is een bus 3D-lak (haarlak) aangewezen om te garanderen dat de eerste printlagen zich goed vastzetten.

Gebruiksgemak

De DeltaRocket kan je misschien de indruk geven van een doe-het-zelf-project van enkele ingenieurs, maar in gebruik is daar niets van te merken. De printer is extreem gebruiksvriendelijk met dank aan de slimme en volledig automatische kalibratie. Voor iedere print gaat de printkop het bed af en brengt hij eventuele onregelmatigheden in rekening. We testten de DeltaRocket Pro eerder al voor een losse review en komen in deze test tot dezelfde conclusie: het toestel is ongelooflijk betrouwbaar en leverde geen mislukte prints af. Bovendien is de DeltaRocket Pro nauwkeurig genoeg om ook degelijke details af te leveren.

Naast consistentie en gebruiksgemak is snelheid een derde grote troef. Je kan de snelheid zelfs verhogen tijdens het printen via het ingebouwde menu. We lieten de printer vrijwel standaard aan 110 procent van de snelheid werken en merkten geen negatieve neveneffecten.

De DeltaRocket is zonder twijfel een van de beste FDM-printers die je momenteel kan kopen. Wat ondersteuning betreft kan je rekenen op de makers, al zijn er natuurlijk beperkingen in vergelijking met de garanties die een bedrijf met fulltime werknemers kan bieden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business