Reviews

VPN Unlimited review (2021): streamingspecialist

VPN Unlimited
Voordelen
Ondersteunt Netflix
Afzonderlijke streamingserver
Extra beschermingsopties
Degelijke snelheidsresultaten
Nadelen
Design
Gemiddeld aantal servers
Aanbevolen prijs: €39 dollar je leven lang
Waar te koop?
Totaalscore 8
VPN Unlimited biedt een gespecialiseerde server aan voor wie wil streamen van de Verenigde Staten. Ideaal voor fervente Netflix-kijkers.

VPN Unlimited heeft een degelijk aanbod aan extra opties, waarmee het zich kan onderscheiden van goedkopere VPN-diensten. Je kan bijvoorbeeld in de applicatie kiezen voor ‘Optimal’, waarna je met de meest optimale VPN-server wordt verbonden. Ook kan je de optie ‘Streaming’ kiezen om verbonden te worden met een server in de Verenigde Staten die gespecialiseerd is in de zwaardere workload van streamingdiensten. Tijdens onze testen konden we deze verbinding gebruiken om van het Amerikaanse Netflix-aanbod te genieten.

Beschikbaar voor alle mogelijke platformen.

Workload

De applicatie geeft per server de workload weer, wat met name handig is voor de landen waar meerdere servers staan. In België staat jammer genoeg slechts één server. VPN Unlimited heeft servers in 60 verschillende landen, wat een gemiddeld aantal is. PureVPN heeft servers in drie keer zoveel landen staan en ExpressVPN ondersteunt 94 landen.

Behalve voor VPN-verbindingen kan je VPN Unlimited eveneens gebruiken om je te beschermen. In het tabblad ‘Protection’ kan je uit vier beschermingsniveaus kiezen. Wanneer je het laatste niveau kiest, wordt slechts VPN-encryptie toegepast; bij het hoogste niveau krijg je behalve encryptie eveneens anti-malware, bescherming tegen tracking en een adblocker. Je kan eveneens een zwarte en witte lijst aanmaken met applicaties die je niet en wel vertrouwt.

Design

Nadat we aangenaam verrast waren door de interactieve kaart van NordVPN viel het design van VPN Unlimited ons wat tegen. Wanneer je de Windows-applicatie start, krijg je nochtans een kaart te zien. Hier wordt echter enkel weergegeven welke servers er zijn en waar je je momenteel bevindt. Om je te verbinden met één van deze servers moet je naar de serverlijst gaan, waardoor de wereldkaart nutteloos is. In de Android-app kan je dezelfde kaart wel gebruiken om je met de servers te verbinden. De puntjes die worden weergegeven zijn echter vrij klein, waardoor we met name in Europa regelmatig op de verkeerde server tikten.

Download- en uploadsnelheden in Mbps.

Waar het bij een VPN-applicatie echt om gaat, is echter de snelheid. Op dat vlak scoort VPN Unlimited degelijk. De app haalt niet de hoge snelheden als snelheidskampioen PureVPN, maar weet wel zijn mannetje te staan. Over het algemeen scoort de app gemiddeld met hier en daar een uitschieter in de positieve zin. Met name de uploadsnelheid wanneer we verbonden waren met een Belgische server is goed. De downloadsnelheid was jammer genoeg iets minder goed.

Conclusie

VPN Unlimited is VPN-dienst die op het vlak van snelheid zijn mannetje weet te staan. Ook krijg je bij de applicatie enkele handige extra beschermingsfuncties en kan je VPN Unlimited zonder problemen gebruiken om de Amerikaanse Netflix te bewonderen. Het design van de app kan beter en er zijn VPN-diensten die voor een snellere verbinding zorgen, maar al bij al is VPN Unlimited een erg gebalanceerde applicatie.

Je hebt al een abonnement voor 3,99 dollar per maand bij een 1-jarig contract. Ontdek het via de knop hieronder.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business