Reviews

Review MSI Core Frozr L: Stijlvolle koeling

Voordelen
Mooi afgewerkt
Redelijk stil
Bouwkwaliteit
Degelijke prestaties
Nadelen
Enkel voor MSI-fans
In specifieke scenario's wat onhandig
Aanbevolen prijs: €59,99
Waar te koop?
Totaalscore 8
MSI-fans kunnen hun hart ophalen aan de Core Frozr L, maar heeft deze mooie koeling ook troeven voor de doorsnee pc-gebruiker?

MSI’s nieuwste koeler is een best bescheiden exemplaar. De torenkoeler bestaat uit een vrij hoge maar al bij al dunne koelradiator, vergezeld van één ventilator. Deze koeler is duidelijk gericht op pc-bouwers die voor het gros van hun componenten bij MSI aankloppen. Natuurlijk is de vormfactor standaard en past de koeler op zowat alle AMD- en Intel-sockets (behalve X99). De reden om deze koeler te kiezen boven een alternatief is echter de mooi afgewerkte MSI-badge die verwerkt zit in de bovenkant. In combinatie met een behuizing met een venster aan de zijkant zal dat label prominent zichtbaar zijn.

De koeler zelf meet 14 cm x 15,5 cm x 5,5 cm zonder ventilator. De meegeleverde TORX-ventilator maakt het geheel ongeveer drie centimeter breder. Je sluit de ventilator aan met één standaard 4-pin PWM-connector.

Wat koelprestaties betreft moet MSI’s Core Frozr L uiteraard onderdoen voor robuustere oplossingen zoals de Scythe Mugen 4, die tot op vandaag onze favoriete luchtkoeling is. Een doorsnee systeem met krachtige Core i7-CPU blijft fris genoeg, maar de overklokker zoekt misschien best naar een iets steviger alternatief. De ventilator in de doos is redelijk stil, maar de rode accenten in de hoeken nemen de nodige plaats in. Op systemen waar ruimte een probleem is, kan dat vervelend zijn.

Wie niets speciaals wil doen en een knap MSI-systeem wil bouwen op een standaard ATX-bord, vind hier een capabele kers op de spreekwoordelijke taart.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business