Reviews

Alcatel Idol 5 review: goede basis

Voordelen
Goede camera
Weinig bloatware
Prima autonomie
Nadelen
Geen NFC
Beperkt geheugen
Aanbevolen prijs: €239
Waar te koop?
Totaalscore 7
Alcatel levert met zijn nieuwe Idol 5 een erg degelijke smartphone af.

Deze review is onderdeel van onze grote ‘Smartphonegids 2017’ waarin we 45 smartphones hebben getest. Klik hier voor een overzicht van alle midrange smartphones in de test.


Alcatel levert met zijn nieuwe Idol 5 een erg degelijke smartphone af. Qua basisfuncties zitten de verhoudingen bij dit toestel goed. De idol 5 is vlot in gebruik: de MediaTek MT6755-chip in deze telefoon is geen knaller, maar kwijt zich gedegen van zijn taak.

Standaard staat bij deze Alcatel-telefoon een “Now”-knop op het scherm, een sneltoets voor allerlei taken. Handig, maar het zit toch vooral in de weg als je op je telefoon bezig bent. Gelukkig is de knop uit te schakelen. De smartphone bevat verrassend weinig bloatware.

Ook de camera maakte een goede indruk met scherpe foto’s. Daarbovenop maakt het toestel efficiënt gebruik van zijn batterij, waardoor je zonder problemen een dag doorkomt met de Idol 5.

Twee handicaps verhinderen dat het toestel er echt uitspringt. Allereerst is er geen NFC-functie op de smartphone terug te vinden, iets dat je tegenwoordig toch als standaard in de prijscategorie mag verwachten. Een ander gebrek is de beperkte opslagruimte. Alcatel lijkt als een van de laatste fabrikanten vast te houden aan 16 GB, terwijl iedereen als is overgestapt naar 32 GB.


Benieuwd hoe de Alcatel Idol 5 presteert tegenover de concurrentie? Download nu onze ‘Smartphonegids 2017’ voor een uitgebreid overzicht van specificaties en testresultaten.

[whitepaper title=”Smartphonegids 2017: kies de telefoon die bij je past” thumb_url=”https://cdn.techpulse.be/2017/12/smartphonegids_300.jpg” download_url=”https://www.pages02.net/minocmediaservices/download/20171214_techpulse_smartphones”]  [/whitepaper]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business