Reviews

LG Q6 review: vergevingsgezind

Voordelen
Schermverhouding
Bouwkwaliteit
Ergonomisch design
Nadelen
Geen vingerafdruksensor
Matige camera
Nog micro-USB
Aanbevolen prijs: €299
Waar te koop?
Totaalscore 8
LG lanceerde met de Q6 de eerste middenklasse-telefoon met een 18:9 (2:1)-schermverhouding

Deze review is onderdeel van onze grote ‘Smartphonegids 2017’ waarin we 45 smartphones hebben getest. Klik hier voor een overzicht van alle midrange smartphones in de test.


LG lanceerde met de Q6 de eerste middenklasse-telefoon met een 18:9 (2:1)-schermverhouding. Die nieuwe aspect ratio maakte zijn intrede met de recentste vlaggenschepen van Samsung en LG zelf, en zorgt voor een meer ergonomische smartphone. Het langere, smallere scherm is in staat je een bom aan informatie te tonen op een toestel dat toch compact aanvoelt. Dat je met de Q6 van deze bescheiden innovatie kan genieten zonder je blauw te betalen, verdient alle lof.

Om het nieuwe display aan een betaalbaar prijskaartje in de rekken te leggen, moest LG echter compromissen sluiten. Een vingerafdruksensor ontbreekt dan ook, USB type C tekent evenmin present. Ook de schermkwaliteit is niet fantastisch, al valt dat vooral op wanneer je er displays van andere toestellen bijhaalt en ze rechtstreeks vergelijkt. Tot slot is de camera zeker bij weinig ligt niet spectaculair goed.

Je koopt de Q6 dus voor zijn vorm. Of die de compromissen waard is, beslis je best zelf. Wij zijn alvast bereid het fijne toestel zijn tekortkomingen te vergeven, omdat het zo spectaculair aangenaam in de hand ligt.


Benieuwd hoe de LG Q6 presteert tegenover de concurrentie? Download nu onze ‘Smartphonegids 2017’ voor een uitgebreid overzicht van specificaties en testresultaten.

[whitepaper title=”Smartphonegids 2017: kies de telefoon die bij je past” thumb_url=”https://cdn.techpulse.be/2017/12/smartphonegids_300.jpg” download_url=”https://www.pages02.net/minocmediaservices/download/20171214_techpulse_smartphones”]  [/whitepaper]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business