Reviews

Samsung Galaxy XCover 4 review: elegant beschermd

Voordelen
Rugged
Autonomie
Nadelen
Fletse foto's
Scherm
Weinig opslagruimte
Aanbevolen prijs: €239
Waar te koop?
Totaalscore 8
Samsung verpakte deze rugged smartphone in een verrassend klassevolle behuizing. Enkele minpunten ontsieren het degelijke toestel.

Deze review is onderdeel van onze grote ‘Smartphonegids 2017’ waarin we 45 smartphones hebben getest. Klik hier voor een overzicht van alle midrange smartphones in de test.


De meeste rugged toestellen zijn gezegend met een lomp en lijvig ontwerp, maar daar weet de Samsung Galaxy XCover 4 wonderwel aan te ontsnappen: het toestel is verrassend elegant. De rubberen behuizing met ribbelstructuur verzekert dat je de telefoon niet snel laat vallen én dat het tegen een stootje kan. In onze test overleefde de XCover 4 alle vallen van op pakweg een meter hoogte.

Bovendien gaf het toestel blijk van een stevige autonomie en hield de batterij het makkelijk een dag lang vol met bovengemiddeld gebruik. Tijdens gebruik ondervonden we geen technische moeilijkheden: de XCover 4 is geen toptoestel, maar deed wat het gevraagd werd.

Jammer genoeg stelt het scherm teleur, met vrij fletse kleuren en zwakke zwarttinten. Ook de camera is niet veel soeps, wat je soms korrelige, doffe foto’s oplevert, zelfs in goede lichtomstandigheden.

De Samsung Galaxy XCover is een prima toestel voor barse omstandigheden: voor de verandering geen baksteen, en met degelijke prestaties voor een redelijke prijs.


Benieuwd hoe de Archos Diamond Gamma presteert tegenover de concurrentie? Download nu onze ‘Smartphonegids 2017’ voor een uitgebreid overzicht van specificaties en testresultaten.

[whitepaper title=”Smartphonegids 2017: kies de telefoon die bij je past” thumb_url=”https://cdn.techpulse.be/2017/12/smartphonegids_300.jpg” download_url=”https://www.pages02.net/minocmediaservices/download/20171214_techpulse_smartphones”]  [/whitepaper]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business