Reviews

Archos Diamond Gamma review: opslagkampioen

Voordelen
Afwerking
Snelle camera
Vlotte vingerafdrukscanner
Interne opslag
Nadelen
Scherm kan beter
Bloatware
Soms foutieve vertalingen
Aanbevolen prijs: €199
Waar te koop?
Totaalscore 8
De Archos Diamond Gamma verrast in het budgetsegment met een opslagcapaciteit van maar liefst 32 GB.

Deze review is onderdeel van onze grote ‘Smartphonegids 2017’ waarin we 45 smartphones hebben getest. Klik hier voor een overzicht van alle budgetsmartphones in de test.


Archos heeft zijn best gedaan om de Diamond Gamma allesbehalve een budgetuiterlijk mee te geven.

Tijdens de installatie valt direct op dat Archos duidelijk niets van Android wil tonen en zijn eigen schil wil promoten. Op het eerste gezicht lijkt die veel op Huawei, maar er sluipen in dit geval wel wat vertaalfoutjes in de software. Soms vind je ook dat bepaalde menu-items niet echt passen, omdat de Nederlandse vertaling langer is dan de Engelse. Schoonheidsfoutjes, maar niet onoverkomelijk. Dat het standaard News Republic als app levert die je regelmatig spamt met nieuws is dan weer onvergeeflijk. Gelukkig kan je de app verwijderen, iets wat je onmiddellijk moet doen.

Het scherm ziet er mooi uit en de accuduur is eerder gemiddeld. De camera reageert bliksemsnel en levert een bovengemiddelde kwaliteit af vergeleken met de andere testers. Hij voelt ook nooit traag aan.

Opvallend: je bent verplicht om tijdens de installatie een vingerafdruk in te stellen als vergrendeling. Veilig, dat wel, maar een extra optie om dat later te doen, is meer wenselijk.

Alles samengevat een uitstekend toestel binnen deze prijsklasse met heel veel interne opslag (32 GB), maar het mist een uitschieter om echt op te vallen.


Benieuwd hoe de Archos Diamond Gamma presteert tegenover de concurrentie? Download nu onze ‘Smartphonegids 2017’ voor een uitgebreid overzicht van specificaties en testresultaten.

[whitepaper title=”Smartphonegids 2017: kies de telefoon die bij je past” thumb_url=”https://cdn.techpulse.be/2017/12/smartphonegids_300.jpg” download_url=”https://www.pages02.net/minocmediaservices/download/20171214_techpulse_smartphones”]  [/whitepaper]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business