Reviews

Archos Sense 50 X review: robuuste reus

Voordelen
IJzersterk
Degelijk scherm
Nadelen
Trage camera
Heel groot
Autonomie
Aanbevolen prijs: €249
Waar te koop?
Totaalscore 7
De Archos Sense 50 X kan tegen een stootje, maar het ruige ontwerp komt niet zonder compromissen.

Deze review is onderdeel van onze grote ‘Smartphonegids 2017’ waarin we 45 smartphones hebben getest. Klik hier voor een overzicht van alle midrange smartphones in de test.


Zoek je een smartphone om mee te gooien maar mag het niet te veel kosten? Dan ben je hier aan het goede adres.

Van zodra je dit toestel vastneemt, straalt het vertrouwen uit. De zware metalen zijkant en rubberen achterkant geven je de garantie dat de telefoon elke val kan overleven. Archos garandeert elke val tot één meter hoogte dat de Sense 50 X blijft werken, maar wij hebben meermaals van hogere afstanden gegooid zonder schade.

Enig nadeel van deze robuuste versie: hij is ontzettend groot gezien zijn 5 inchscherm. Wie een fijner toestel zoekt, is bij de Samsung XCover 4 aan het juiste adres.

Naast valschade kan de Sense 50 X tegen stof, water en koude. Het enige waar je wel op moet letten is zand. Het klinkt vreemd, maar wanneer je zand in je broekzak hebt zitten en de Sense 50 X erin stopt, moet je oppassen. Dit geldt overigens voor elke smartphone: hoe sterk het beschermend glas ook maar is, zand wint altijd.

De camera trekt degelijk foto’s, maar hij reageert bijzonder traag met het scherpstellen. Om bijvoorbeeld een foto van een bouwwerf te nemen, dient hij prima.

Een ruige telefoon die vergeleken met de concurrentie een pak minder scoort op vlak van prestaties, maar wie ermee wil gooien moet opofferingen doen. Zonde dat de batterij het niet beter doet gezien het grote formaat en zware gewicht.


Benieuwd hoe de Archos Sense 50 X presteert tegenover de concurrentie? Download nu onze ‘Smartphonegids 2017’ voor een uitgebreid overzicht van specificaties en testresultaten.

[whitepaper title=”Smartphonegids 2017: kies de telefoon die bij je past” thumb_url=”https://cdn.techpulse.be/2017/12/smartphonegids_300.jpg” download_url=”https://www.pages02.net/minocmediaservices/download/20171214_techpulse_smartphones”]  [/whitepaper]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business