Reviews

Apple iPhone SE review: klein duimpje

Voordelen
Ontzettend snel
Straffe testresultaten
Gebalanceerd
Compacte vorm
Nadelen
Soms te klein
Accuduur valt tegen
Oubollig design
Aanbevolen prijs: €349
Waar te koop?
Totaalscore 8
Een 4 inchscherm is niet meer van deze tijd, en toch kan je er alles op wat je zou verwachten.

Deze review is onderdeel van onze grote ‘Smartphonegids 2017’ waarin we 45 smartphones hebben getest. Klik hier voor een overzicht van alle midrange smartphones in de test.


Een iPhone voor minder dan 400 euro geeft je de iPhone SE, de kleinste broer van de iPhone-familie en ook met voorsprong de kleinste in deze test. Een 4 inchscherm is niet meer van deze tijd, en toch kan je er alles op wat je zou verwachten. Moet ook wel, vroeger hadden we allemaal zo’n schermgrootte. We drukken echter regelmatig op het verkeerde toetsen, dus oefening baart kunst.

De camera is opvallend goed in deze prijscategorie met een 12 megapixelsensor, ondanks het magere f/2.2-diafragma. Foto’s zien er degelijk uit, enkel bij nachtfotografie valt op dat er veel ruis op de foto’s zit. De iPhone SE is niet nieuw, maar hij krijgt nog steeds de nieuwste iOS-updates. En wie vandaag de dag een kleine telefoon wil kopen, heeft weinig keuze. Heb je echter iets meer geld op overschot? Dan is de Sony Xperia XZ1 Compact wel een betere keuze.

Met dank aan Coolblue voor het ter beschikking stellen van de Apple iPhone SE.


Benieuwd hoe de Apple iPhone SE presteert tegenover de concurrentie? Download nu onze ‘Smartphonegids 2017’ voor een uitgebreid overzicht van specificaties en testresultaten.

[whitepaper title=”Smartphonegids 2017: kies de telefoon die bij je past” thumb_url=”https://cdn.techpulse.be/2017/12/smartphonegids_300.jpg” download_url=”https://www.pages02.net/minocmediaservices/download/20171214_techpulse_smartphones”]  [/whitepaper]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business