Reviews

Pockethernet review: Uitgebreide netwerktester

Voordelen
Uitgebreide functionaliteit
Bouwkwaliteit
Zakje
Naam
Nadelen
Oubollig ogende app
Enkel nuttig samen met smartphone
Aanbevolen prijs: €167
Waar te koop?
Totaalscore 8
De Pockethernet is een verrassend uitgebreide netwerktester die optimaal gebruik maakt van je smartphone, al moet je goed weten waar je mee bezig bent om het ding te gebruiken.

 

De Pockethernet is een geavanceerde netwerktester met stijl. Het toestel komt in een handig etui en is voorzien van een korte ethernetkabel, een USB-oplaadkabel en een afzonderlijke ethernetdongle (de terminator adapter) die nodig is om bepaalde netwerktests uit te voeren. Enkele lampjes op de Pockethernet volstaan om heel snel de status van een netwerkkabel weer te geven, maar om het toestel ten volle te benutten heb je een smartphone nodig.

 

Het toestel is vervaardigd uit aluminium en is voor- en achteraan doorzichtig. De Pockethernet heeft slechts één knop. Daarmee schakel je het ding aan- of uit, maar kan je ook extra lampjes ontsteken zodat de tester als (bescheiden) zaklamp functioneert. De ethernetpoort op het doosje zit niet toevallig vlak naast die lampjes. De bouwkwaliteit en het design illustreren dat er goed is nagedacht over de Pockethernet.

 

De Pockethernet-applicatie is beschikbaar voor Android en iOS. Je verbindt de netwerktester met je smartphone via bluetooth. De app is onderverdeeld in drie tabs: test, report en tools. Een vierde knop helpt je om verbinding te maken met de Pockethernet, al moet je dat in de praktijk gewoon via het instellingenmenu van je telefoon doen. De app ondersteunt 11 verschillende tests. Zo kan je onder andere nakijken of een kabel goed is aangesloten, checken hoe lang hij is, controleren of power over ethernet aanwezig is en DHCP nakijken.

 

In de report-tab maak je eenvoudig resultaatrapportjes aan die je kan voorzien van tags zoals locatie, gebouw, verdieping, kamer of paneel. Vervolgens is het eenvoudig om de rapporten als PDF te exporteren. Onder tools vind je tot slot de mogelijkheid om de TIA-standaard aan te passen, of lampjes te laten knipperen.

 

Voor de minder ervaren netwerktester bevat de app extra informatie die per test duidelijk maakt waarvoor hij dient. Die informatie zit echter verstopt: ze verschijnt wanneer je lang op de naam van een test blijft duwen, maar dat staat nergens duidelijk aangegeven. De hele applicatie blinkt trouwens niet uit door baanbrekend design. Ze oogt slordiger en gedateerder dan ze in werkelijkheid is. Zo staat de app in schril contrast met het mooi afgewerkte toestel zelf.

 

Ondanks de extra informatie in de applicatie blijft de Pockethernet een tool voor professionals. De tester is handig in gebruik wanneer je weet wat je wil doen. Sysadmins kunnen er meteen mee aan de slag, net als prosumers met een geavanceerd thuisnetwerk, al is de adviesprijs voor die laatsten misschien wat te hoog.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business