Reviews

Contour Design Unimouse review: voorkom gewrichtspijn

Voordelen
Ligt goed in de hand
Aanpasbare duimsteun
Lange batterijduur
Ingebouwde batterij
Nadelen
Voelt goedkoop aan
Onstabiel ontwerp
Slechte positie terug en verder knoppen
Aanbevolen prijs: €129
Waar te koop?
Totaalscore 7
Contour Design brengt met Unimouse een degelijke ergonomische computermuis op de markt, al hebben we enkele bedenkingen bij het ontwerp.

Wie een ergonomische computermuis zoekt, moet vrede nemen met de beperkte keuze. Slechts een handvol fabrikanten wagen zich op de markt. Toch weet de Unimouse van Contour Design te verrassen met het uiterst aanpasbare ontwerp voor een ergonomische muis. De bouwkwaliteit en relatief hoge vraagprijs van de draadloze muis zijn evenwel een domper op de vreugde.

Het eerste wat je opvalt aan de Unimouse, is de aanpasbare duimsteun. Die is het toonbeeld in het ontwerp. De duimsteun beschikt over een aangename textuur zodat je zelfs na uren computergebruik nog steeds geen krampen of spierpijn ervaart in je duim. De aanpasbare duimsteun zorgt ervoor dat zowel mensen met kleine als grote handen de muis kunnen gebruiken. Eens afgesteld, is de muis een plezier om mee te werken.

Verbeterde polshouding

Als je de duimsteun hebt ingesteld naar je wensen, kun je de kantelhoek van de handpalmsteun instellen. Dat gekantelde ontwerp zorgt voor een meer ontspannen houding van de pols en voorkomt gewrichtspijn tijdens langdurig computergebruik. De hoek van de Unimouse kan je instellen tussen 35 en 70 graden.

De Unimouse beschikt over drie muisknoppen die je met software van de website van Contour Design kan programmeren. De enige frustratie die ik ervaar tijdens het dagelijkse gebruik van de muis, zijn de lichtgrijze verder- en terug-knoppen. Naar mijn gevoel staan die te dicht tegen de binnenkant van je handpalm en moet je duim een te lange afstand afleggen.

Ingebouwde batterij

Het opladen van de ingebouwde batterij gebeurt met de meegeleverde usb-kabel. Contour Design beweert dat je de muis drie maanden kunt gebruiken voordat je deze opnieuw moet opladen, maar ook tijdens het opladen kan je deze gewoon blijven gebruiken. De usb-kabel zorgt naast het opladen ook voor de data-overdracht naar de computer. Ook de led-indicatoren voor de snelheid van de muis zijn een pluspunt.

De Unimouse ligt goed in de hand, maar voelt goedkoop aan. De muisknoppen hebben ondanks de dure adviesprijs een lange weg af te leggen vooraleer ze ‘klikken’ en de gewichtsbalans van de muis is niet stabiel. Bij snelle bewegingen komt soms een kant van de muis omhoog van het oppervlak. Voor de meeste gebruikers is deze muis dan ook niet de meest aantrekkelijke keuze in de zoektocht naar een polsvriendelijke muis.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business