Reviews

Chipolo Card review: verlies nooit meer je portefeuille

Voordelen
Past in de portemonnee
Overzichtelijke app
Héél luid
Nadelen
Werkt niet altijd
Duur
Niet-vervangbare batterij gaat maar 1 jaar mee
Aanbevolen prijs: €35
Waar te koop?
Totaalscore 7
Verlies je vaak je portemonnee? Ik ook. Daarom testte ik deze ultradunne bluetooth-tracker van Chipolo uit.

De Chipolo Card is – in eigen woorden – ’s werelds dunste bluetooth tracker die je gemakkelijk en snel helpt om verloren spullen terug te vinden. Of hij een stekje verdient in het Guinness World Records-boek laat ik in het midden, maar hij is inderdaad slechts een tikkeltje dikker dan een bankkaart. Daardoor past hij perfect in de portemonnee.

In de Play Store (Android) of App Store (iOS) kan je de app ‘Chipolo’ installeren om de tracker met je smartphone te koppelen. Het koppelingsproces verliep vlot en eenvoudig. Nadien kan je vanop afstand met een druk op de telefoon een (héél luide!) pieptoon afspelen op de Chipolo Card. Let hierbij wel op dat er enkel een geluid afspeelt als er een bluetooth-verbinding is tussen beide apparaten. Op de app kan je bekijken waar jouw Chipolo Card voor het laatst gezien is. Een actuele GPS-tracker ontbreekt, maar als iemand anders met de Chipolo-app dichtbij jouw portemonnee komt krijg je op jouw app zijn nieuwe locatie te zien. Daarnaast is er op de Chipolo Card een knop voorzien, zodat je er ook je smartphone mee kan traceren. Helaas werkte deze functie niet altijd naar behoren bij mij.

Het grootste nadeel van de Chipolo Card is dat zijn batterij maar 1 jaar meegaat en dat je die niet kan vervangen. 35 euro vind ik erg prijzig voor zo’n korte levensduur, maar als je nadien een nieuwe aanschaft kost die de helft minder. Heb je geregeld veel cash op zak, dan is hij dat voor jou misschien wel waard.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business