Reviews

Lezerstest Epson EcoTank ET-2711 – door Wil G.

Voordelen
De printer levert prima afdrukken zowel in zwart-wit als kleur
De foto’s op fotokwaliteitspapier zijn van een goede kwaliteit
De prijs per print is onklopbaar door het systeem van inktflesjes
De printer is heel gemakkelijk in gebruik
Nadelen
De printer is vrij luid
Automatisch dubbelzijdig printen is niet voorzien
Aanbevolen prijs: €269,99
Waar te koop?
Totaalscore 9
TechPulse liet vijf lezers aan de slag gaan met het Epson EcoTank ET-2711. Lees hier de bevindingen van lezer Wil.

Even voorstellen

Ik was aangenaam verrast toen ik het bericht kreeg dat ik een Epson printer mocht testen. Ik gebruik al enige tijd een ander type Epson printer, de XP-830 waar ik uiterst tevreden mee ben. Ik ben gepensioneerd en gebruik de printer tamelijk veel voor o.a. het afdrukken van lange toneelteksten, vergaderverslagen, uitnodigingen in kleur en ook nogal veel foto’s.

 

Uitpakken en installeren

Op de afgesproken datum kwam de ET-2711 aan in Tildonk. Nadat ik hem snel had uitgepakt nam ik eerst de gebruiksaanwijzing voor de installatie eens even door. Ik raad dat iedereen aan dus ontkwam ik er zelf niet aan. De installatie zag er niet al te ingewikkeld uit. Ik heb hem via usb aan één van mijn computers aangesloten, wat zonder problemen verliep. Later sloot ik hem via wifi ook aan op de computer van mijn echtgenote: ook dat ging soepel. Ook afdrukken via mijn iPhone werkte, na installatie van de app, feilloos. Het vullen van de tankjes was een fluitje van een cent. Geen geknoei en ook dat leverde geen enkel probleem op.

 

Afdrukken

Na de installatie kon het drukwerk beginnen. De printer levert in zwart-wit duidelijke en scherpe afdrukken op. Ik heb in eerste instantie getest met het afdrukken van lange toneelteksten, deze kwamen er redelijk snel uit tevoorschijn. Ook de prints in kleur op gewoon papier waren van een prima kwaliteit. De kwaliteit van de afgedrukte foto’s op glossy kwaliteitspapier was vergelijkbaar met die van mijn XP-830 (waar ik zeer tevreden over ben) en alle kleuren werden goed weergegeven.

 

Prijs en conclusie

Na wat rekenen kom ik tot de conclusie dat de printer met zijn losse flesjes een stuk goedkoper print dan mijn XP-830.

Er zitten wel een aantal minpunten aan de printer: Het geluidsniveau ligt vrij hoog, zeker wanneer de printer begint af te drukken en je kan niet automatisch tweezijdig afdrukken. Op deze kleine tekortkomingen na ben ik zeer tevreden over de ET-2711 en zou hem zeker aanraden voor mensen die vrij veel te printen hebben. Het is een snelle printer die voor wat de prijs per pagina betreft niet te kloppen is!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business