Reviews

Review: Arlo Audio Doorbell: Aanbellen voor gevorderden

Voordelen
Snelle installatie
Verbinding met huidige deurbel mogelijk
Nadelen
Spraakberichten zijn niet overzichtelijk
Arlo bassistation vereist (apart verkocht)
Chime wordt apart verkocht
Aanbevolen prijs: €89,99
Waar te koop?
Totaalscore 7
Naast slimme beveiligingscamera’s, speakers en lampen, zijn er tegenwoordig ook slimme deurbellen. Voor deze review hebben onze gasten op de Arlo Audio Doorbell gedrukt.

Als je jouw woning wil omtoveren tot een smart home, begin je hier best niet aan met een slimme deurbel. Maar als je al in het bezit van enkele smart home-producten, dan kan een slimme deurbel een leuke toevoeging zijn aan je slimme ecosysteem. Een goed voorbeeld hiervan is de Arlo Audio Doorbell. In deze review lees je niet alleen onze bevindingen, maar ook die van onze gasten.

Samen staan we sterk

Voor je de Arlo Audio Doorbell overweegt, moet je weten dat het geen losstaand product is. Hij werkt namelijk alleen als je al beschikt over het basisstation van Arlo, dat je afzonderlijk moet aankopen. We raden je ook aan om de Arlo Audio Doorbell te gebruiken in combinatie met een beveiligingscamera van Arlo, aangezien er geen ingebouwde camera in de bel zit en je dus niet kan zien wie er aanbelt. Wat betreft stroomvoorziening, gebruikt de Arlo Audio Doorbell twee AA-batterijen, die in de doos zitten. Net zoals de andere producten van Arlo moet je de deurbel installeren met behulp van de Arlo-app. De registratie van de deurbel in de app verliep enorm snel en er werd ook stapsgewijs uitgelegd hoe je de deurbel met de meegeleverde schroeven kan bevestigen aan de muur. Het is ook mogelijk om de Arlo Audio Doorbell te koppelen aan je bestaande deurbel zodat je nog steeds je oude vertrouwde “ding dong” hoort als er iemand aanbelt. Dit hebben we zelf echter niet uitgetest. Een mogelijk probleem bij de installatie kan het bereik van het Arlo-basisstation zijn, aangezien de deurbel binnen zijn bereik moet hangen om te werken.

Dat kan overzichtelijker

Het overzichtje van de Arlo Audio Doorbell in de app is beperkt tot één optie: de stille modus. Als je die inschakelt, kan je kiezen of je inkomende oproepen wil ontvangen of de (apart verkochte) Arlo Chime wil laten bellen of niet. Als er iemand aanbelt, dan lijkt het alsof je een gewone inkomende oproep aankrijgt op je smartphone. Als je niet opneemt of de oproep weigert, dan geeft de Arlo Audio Doorbell de optie om een spraakbericht achter te laten door nog eens op de knop te drukken. Daarna krijg je 30 seconden te tijd om een boodschap achter te laten. De opname handmatig stoppen is niet mogelijk. Dus ook als je maar 5 seconden nodig hebt, zal er toch een opname van 30 seconden gemaakt worden. Vervolgens krijg je van de Arlo-app een melding dat er een bericht is achtergelaten, maar het aantikken van die melding opent niet het spraakbericht, maar het startmenu van de app. Voor het bericht navigeer je naar de bibliotheek in de app, waar alle andere meldingen van je Arlo-producten ook staan. Filteren op product gaat niet, maar wel op bestandsformaat. Je filtert hier dus best op “Audio” om het spraakbericht snel te vinden. Indien je een beveiligingscamera van Arlo hebt, krijg je tot slot ook de bijbehorende video-feed te zien.


Geïnteresseerd in de Arlo Audio Doorbell? Koop hem via Coolblue.

arloaudio doorbellslimme deurbelsmart home

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN