Reviews

Cyberghost VPN review: als een geest op het internet

cyberghost vpn
Voordelen
Zero-log policy
Snelheid ligt hoog genoeg
Hoog gebruiksgemak
Nadelen
Beperkte trial (24 uur)
Aanbevolen prijs: €71,88/jaar
Waar te koop?
Totaalscore 8
Cyberghost ziet er behoorlijk speels uit, maar dat betekent duidelijk niet dat de VPN niet minder serieus is wat betreft prestaties en privacy.

Het Roemeense Cyberghost heeft als doel om hun VPN toegankelijk en interessant te maken voor iedereen. Dat doen ze onder andere met hun aantrekkelijke prijsstelling en hoge gebruiksvriendelijkheid.

Gebruikersinterface / usability

De werking van Cyberghost is heel rechttoe-rechtaan. Geen overbodige knopjes of talloze instellingen, in de applicatie selecteer je simpelweg een server en daarna start je de connectie. Standaard wordt er verbinding gemaakt met de beste (snelste) server, maar uiteraard is het ook mogelijk om zelf een land uit de lijst te kiezen. Wanneer je een server zoekt die gespecialiseerd is in downloaden (bijvoorbeeld voor torrents) of streamen, dan kan je dit eenvoudig aangeven en op basis van die vereiste een server selecteren.

Privacy

De thuisbasis van Cyberghost ligt in Roemenië, een land dat veel minder streng is in het bewaren en delen van data. Dat zorgt ervoor dat Cyberghost niet verplicht is om data van hun klanten op te slaan en zo kan Cyberghost een zero-log policy aanbieden. Concreet kan het bedrijf dus geen data doorgeven aan overheidsinstanties, omdat die data simpelweg niet wordt bijgehouden. Het bedrijf draagt openheid ook heel hoog in het vaandel en daarom brengen ze elk kwartaal een ‘Transparency Report‘ uit. In deze rapporten staat te lezen hoeveel verzoeken het bedrijf krijgt van autoriteiten, zoals copyrightinstanties of de politie.

Extra opties

Onder de noemer ‘Connection features’ biedt Cyberghost ook heel wat extra opties aan. Zo kan je bijvoorbeeld vervelende advertenties blokkeren, net zoals je ook trackers en kwaadwillende websites kan blokkeren. De optie om datacompressie in te schakelen helpt je bovendien om bandbreedte te sparen en sneller te kunnen surfen en met een automatische HTTPS redirect zorg je ervoor dat je steeds verbonden bent met de veiligste versie van een website.

Smart rules

Net zoals vele andere concurrenten, biedt Cyberghost ook de mogelijkheid om per netwerkverbinding te kiezen of je al dan niet een VPN gebruikt. Zo kan je bijvoorbeeld instellen dat je VPN moet worden uitgeschakeld wanneer je verbonden bent met je eigen thuisnetwerk, maar wanneer je op kantoor arriveert en verbindt met de wifi, de VPN terug moet worden ingeschakeld. Het bespaart je weer wat werk en zo vergeet je bovendien niet om de VPN in te schakelen op momenten waar het er toe doet.

Prestaties

Cyberghost beschikt over heel wat servers en dat heeft duidelijk een voordeel wanneer het aankomt op prestaties, al blijft het natuurlijk zo dat een VPN een aanzienlijke vertraging toevoegt aan je internetsnelheid. Tijdens onze testen merkten we dat de VPN onze snelheid met ongeveer 70% terugschroefde. Met andere woorden, van onze downloadsnelheid van 75 Mbps hielden we ongeveer nog 25 Mbps over. De uploadsnelheid leed er quasi niet onder, maar zowat bij elke VPN is het eigen dat de uploadsnelheid ongeveer gelijk blijkt met of zonder VPN. Bij dagelijks gebruik zal je echter vaak geen verschil merken wanneer Cyberghost al dan niet geactiveerd werd.

Prijzen en beschikbaarheid

Neem je Cyberghost voor 1 maand, dan betaal je een duizelingwekkende 12,99 euro. De beste deal is duidelijk het jaarabonnement. Voor het eerste jaar betaal je dan 24 euro, daarna betaal je jaarlijks 28 euro per jaar. Met hetzelfde abonnement kan je bovendien met tot wel 7 apparaten tegelijk verbinden. Je hoeft dus niet extra te betalen om al je apparaten te beveiligen. Er zijn onder andere apps beschikbaar voor Windows, macOS, Linux, iOS, Android, Android TV, Amazon Fire Stick, Chrome, Firefox, routers en meer via OpenVPN, L2TP of IPSec.

Conclusie

Wie op zoek is naar een gebruiksvriendelijke VPN die toch wat aantrekkelijke extra opties aanbiedt, is bij Cyberghost aan het juiste adres. Er worden geen logs bijgehouden, de snelheid ligt hoog genoeg voor vlot internetgebruik en de prijzen zijn meer dan redelijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business