Ewent
RECENSIEOVERZICHT
PRO
  • Prijs/kwaliteit
  • Silent click
  • Scrollwiel aan duim
CON
  • Werkt op AA-batterij
  • Geen software bijgeleverd

Dagelijks bureauwerk vraagt meer van je lichaam dan je zou denken. Ewent wil ergonomisch bureaumateriaal betaalbaar maken, dat bewijst deze degelijke muis.

Als je aan ergonomische toetsenborden en muizen denkt, is Logitech vaak het eerste merk dat in je opkomt. Toch zijn er ook heel wat – soms goedkopere – alternatieven op de markt. Ewent is er daar eentje van. Het merk zegt je misschien niet veel, maar bestaat al lang genoeg om jouw het beste comfort te bieden tijdens je bureauwerk. In totaal heeft de producent van PC-accessoires drie volwaardig draadloze ergnomische muizen in zijn aanbod. De EW3151 is er daar eentje van en onderscheid zich voornamelijk met een silent click. Wij namen de muis in eigen handen en klikten in het rond.

Ewent
De zachte klik is gewoon hemels.

Ewent EW3151

Toegegeven, ‘EW3151’ is geen sexy naam en zegt al helemaal niets over de muis zelf. Toch geldt dat niet meer als je de muis eenmaal in handen hebt. De EW3151 staat iets hoger dan de gemiddelde muis en licht daarmee meteen goed in de hand. De muis is afgewerkt met een soort mat materiaal waardoor hij ook meer premium aanvoelt.

Bovenaan vinden we een minimalistische rechter- en linkermuisknop met aan de duim een ergnomisch scrollwiel. Onderaan zit de aan-uit-knop en heb je plaats om de USB-receiver weg te steken. Aan de bodemplaat heeft Ewent ook een magneetje voorzien waardoor je gemakkelijk de USB-receiver van A naar B kan brengen zonder dat je hem helemaal moet opbergen. Het grootste pluspunt aan de EW3151 is de zachte klik (silent click). Weg met dat harde klikgeluid.

Ewent
Het belang van een goede houding is niet te onderschatten.

Iets voor jou?

Zoals je nu weet gaat het om een ergnomische muis. Vooral het scrollwieltje aan je duim maakt een groot verschil in de manier waarop je de muis gebruikt. Het is even wennen met de EW3151. Maar na verloop van tijd snap je waarom ergonomie zo belangrijk is. De EW3151 is voorzien van een 2,4GHz USB-receiver, ondersteunt 1600dpi en is daarmee vlot en precies. Het nadeel is dat er een AA-batterij in moet maar die heb ik zelf nog niet moeten vervangen.

Als je al een tijdje op zoek bent naar een leuke ergonomsiche muis maar daar niet meteen te veel geld aan wil geven is de Ewent EW3151 echt wel een aanrader. Ze heeft alle voordelen van een ergonomische muis, voelt premium aan en heeft die heerlijk zachte klik.