Sony
RECENSIEOVERZICHT
PRO
  • lange luistertijd
  • goed voor thuis
CON
  • matige AINC
  • geen case meegeleverd (geen drama)

Op zoek naar een degelijke middenklasser voor je thuisbureau waarbij je je kinderen naar de achtergrond stuurt met wat ruisonderdrukking? Dan is deze nieuwe van Sony misschien voor jou.


De Sony WH-CH710N is de laatste nieuwe hoofdtelefoon in een reeks middenklassers van de audiogigant. Deze hoofdtelefoon op papier al meteen een middenklasser die veel belooft; functies van een premium-hoofdtelefoon maar zonder het enorme prijskaartje dat eraan vasthangt. Splinternieuw en recht uit de doos gingen wij aan de slag met de blauwe versie van de Sony WH-CH710N.

Zachte kussens aan de oren zorgen voor voldoende comfort.

Design & comfort

Je kan die ‘recht uit de doos’ redelijk letterlijk nemen. Heel vaak krijg je bij een hoofdtelefoon nog een extra case of zakje waarbij je de hoofdtelefoon ook nog eens moet uitpakken. Niet bij de Sony WH-CH710N, die zit gewoon los in de doos. Eén van de redenen waarop Sony natuurlijk kon besparen, want geef toe, hoe vaak gebruik je die case eigenlijk?

Geen case dus, maar wel een duidelijke handleiding en een meegeleverd USB-C kabeltje dat weeral veel te kort is. Qua design was ik meteen verrast eigenlijk. De Sony WH-CH710N is een stuk kleiner dan ik had gedacht en dat is een compliment. Hij is compact en zit goed maar heeft helaas niet de mogelijkheid om de oorschelpen naar binnen te plooien. Iets wat ik dan persoonlijk wel weer belangrijk vind. De oorschelpen van de Sony WH-CH710N zijn voorzien van een comfortabel kussen dat ook op de hoofdsteun zit. Los van het comfort is de hoofdtelefoon ook gewoon heel licht, dat maakt dat hij lang genoeg op je hoofd kan zitten zonder dat je er last van krijgt.


Genoeg knopjes voor snelbediening.

Kwaliteiten

Eén van de sterkste kwaliteiten van de Sony WH-CH710N is de batterijduur. Met 35 doet deze middenklasser het best goed. Ik kon de WH-CH710N bijna een hele week gebruiken zonder op te laden, dat komt niet vaak voor. Is de batterij dan toch leeg? Dan heb je op amper 10 minuten alweer een uur luistertijd erbij gekregen. Verder kan je met deze hoofdtelefoon gemakkelijk hands-free bellen en roep je met een snelle knop meteen je favoriete spraakassistent op. Naast ondersteuning van bluetooth heeft Sony ook nog een aux-kabel meegeleverd in de doos.

Het tweede belangrijke punt van deze Sony hoofdtelefoon is de ruisonderdrukking. Een welgekomen voor heel wat mensen die nog thuiswerken dezer dagen. Toegegeven, de ruisonderdrukking is niet top-notch, er komt best nog wel wat door, maar voor thuis zou dat meer dan genoeg moeten zijn. In de Sony WH-CH710N wordt ook AINC gebruikt, dat is een goedkoper antwoord op premium ANC waarbij artificiële intelligentie zich constant aan je omgeving aanpast en de ruisonderdrukking indien nodig bijstelt. Daardoor heeft elke oorschelp zijn eigen microfoons zodat de hoofdtelefoon meteen alle achtergrondgeluid kan opvangen.

Tot slot mogen we natuurlijk de geluidskwaliteit niet vergeten. Voor een hoofdtelefoon van 150 euro zit deze Sony WH-CH710N zeker goed. Geen te diepe bassen, voldoende tussentonen en ook hoge geluiden zijn niet altijd té scherp. De Sony WH-CH710N is niet premium, maar nogmaals, voor je thuiswerkplek is hij ideaal.

Conclusie

Als je geen behoefte hebt aan premium audio dan is de Sony WH-CH710N zeker het overwegen waard. Voor 150 euro krijg je heel wat terug met slimme ruisonderdrukking, snelladen en een knop voor al je spraakassistenten. Vergeet ook niet de 35 uur batterijduur waarmee je een week kan toekomen. Handig toch?