Nieuws

Sony kondigt PlayStation 5 games line-up waarschijnlijk aan op 3 juni

Kondigt Sony volgende week eindelijk de langverwachte line-up van games voor de PlayStation 5 aan? Bronnen zeggen van wel.

Sony heeft in recente maanden steeds meer bekendgemaakt over de PlayStation 5, de nieuwe console die eind dit jaar moet verschijnen. Over de hardware en specificaties van de PlayStation 5 weten we al heel wat, maar rond de games bleef het tot nu toe stil. Op 3 juni zou daar mogelijk verandering in komen. 

Exacte dag nog niet 100 procent zeker

De informatie komt er van Bloomberg. De website rapporteert dat er voor volgende week een virtueel evenement gepland staat, al lijkt de exacte dag nog niet helemaal vast te staan. Het zou echter wel zeker zijn dat het in dit geval gaat over games en niet het design van de PlayStation 5, dat ook nog steeds niet bekendgemaakt is. Chief Executive Officer Kenichiro Yoshida liet eerder deze maand bijvoorbeeld al weten dat er weldra een sterke line-up van PS5 games zal aangekondigd worden. 

PlayStation 5 controller

Exclusives belangrijk voor PlayStation 5

Als het verleden een goede indicator is, dan zal de line-up die Sony gamers kan aanbieden van cruciaal belang zijn voor het succes van de PlayStation 5. Exclusieve titels zijn immers steeds opnieuw een belangrijk verkooppunt van de vorige consoles geweest. Denk daarbij bijvoorbeeld aan PlayStation 4 exclusives zoals The Last of Us, Uncharted, Spiderman, God of War, Horizon Zero Dawn en veel meer. 

Ondertussen is Microsoft net iets vrijgeviger geweest met hun informatie over de Xbox Series X. Sony heeft dus nog wat in te halen, maar soms werkt het opbouwen van spanning natuurlijk net zo goed. We kijken alvast uit naar juni! 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business