Nieuws

Microsoft onthult technische details Xbox Series X

Microsoft heeft de technische specificaties bekend gemaakt van zijn nieuwste gameconsole Xbox Series X, die eind dit jaar zal verschijnen.

Gisteren is Microsoft naar buiten getreden met een heel hoop technische informatie over de Xbox Series X, de opvolger van de huidige Xbox One. Zo weten we heel wat meer over de technische prestaties van de console. En die ogen zeker veelbelovend.

Microsoft had al bekend gemaakt dat de cpu van de Xbox Series X Zen 2-cores zal krijgen, of die daar op zijn minst verwant aan zijn. Nu weten we ook dat die cpu een frequentie van 3,8 GHz kan halen, en met gelijktijdige multithreading is dat 3,66 GHz. Voor de gpu zal AMD een volledige nieuwe videokaart ontwikkelen met 52 compute units. De meest krachtige videokaart die AMD in productie heeft bevat 40 compute units. Tenslotte kan het opslaggeheugen via een externe ssd-kaart uitgebreid worden tot 1TB.

Al deze specificaties maken dat de Xbox Series X heel wat krachtiger en sneller zal zijn dan zijn voorganger. Dat zal je als gamer vooral merken bij de laadtijden, die gevoeliger sneller zullen zijn. Dat demonstreert Microsoft al via een video op YouTube:

Wireless Controller

Ook de Xbox Wireless Controller krijgt een nieuwe look. De meest opvallende verandering aan de controller zit hem vooral in het d-pad. Ook zal er voor het eerst een share-knop worden toegevoegd om gameplay live te streamen, vergelijkbaar met de knop die de Dualshock 4 controller van PlayStation 4 al had.

De exacte releasedatum van Xbox Series X is nog niet bekend, maar deze wordt voorzien voor het einde van dit jaar. Vermoedelijk zal dit vlak voor de eindejaarperiode zijn. Rond die tijd komt – niet geheel toevallig – ook de PlayStation 5 uit. Zo kunnen Sony en Microsoft nog eens een ouderwets duel uitvechten. Prijzen zijn voorlopig nog onbekend.

De nieuwe Xbox Wireless Controller. Afbeelding: Xbox

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business