Reviews

Corsair Sabre Pro RGB review: Lichtgewicht en budgetvriendelijk

Corsair Sabre RGB Pro
Voordelen
Goed voor grote handen
Ergonomisch ontwerp
Sterke prestaties in-game
iCue biedt veel mogelijkheden
Nadelen
Scrollwiel niet altijd consistent
Paracord-kabel maakt geen indruk
Aanbevolen prijs: €59,99
Waar te koop?
Totaalscore 7
Met de Sabre RGB Pro lanceert Corsair een betaalbare gaming muis die superlicht is en de focus legt op FPS en MOBA-titels.

Enkele weken geleden gingen we aan de slag met de Corsair K65 RGB Mini, maar dat 60% toetsenbord was slechts de helft van onze gaming setup. Vandaag heeft Corsair de Sabre RGB Pro echter officieel aangekondigd en mogen we dus je dus alles vertellen over deze vederlichte esports gaming muis die deel uitmaakt van de Corsair Champion Series. 

Wanneer we zeggen vederlicht, dan menen we dat ook. De Sabre RGB Pro weegt immers maar 74 gram. Helemaal niet veel in vergelijking met de 105 gram van de Logitech G703 die we normaal gebruiken en zelfs minder dan de enorm compacte MX Anywhere 3 van 99 gram. 

Dat wil echter niet zeggen dat de Sabre RGB Pro nog kleiner is dan deze laatstgenoemde. Integendeel zelfs, het gaat om een relatief grote muis die mensen met grote handen zeker zullen appreciëren. Met dat formaat komt een ergonomische vorm die vergelijkbaar is met die van de G703, maar door het grotere formaat voor meer ondersteuning van de handpalm zorgt. Hierdoor sleep je minder over je muismat, wat je reactietijd alleen maar ten goede komt. 

Ontwerp

Wat het ontwerp betreft ziet de Corsair Sabre RGB Pro er verder uit als zowat elke andere gaming muis op de markt. De behuizing is van zwart plastic en valt enkel op door de aanwezigheid van RGB (al kan je ook voor de Corsair Sabre Pro kiezen en die toevoeging achterwege laten). Het logo en scrollwiel zijn beiden naar smaak aan te passen en boven de twee zijknoppen heb je nog een LED-indicator afhankelijk van je DPI-instellingen. Omdat de muis ook wordt aangeraden voor MOBA’s hadden we graag nog enkele extra knoppen gezien, maar net zoals bij andere merken is het meestal de keuze tussen twee knoppen of heel veel knoppen (de MMO muizen). 

Corsair Sabre RGB Pro

Verder heeft de muis een zogenaamde paracord-kabel die ervoor zorgt dat je zo vlot mogelijk over je bureau kan bewegen. Het gaat dan over een kabel die voorzien is van een sleeve en zo extra speling geeft. Hier zijn we persoonlijk minder fan van, want hoewel de kabel inderdaad voor weinig weerstand zorgt voelt het materiaal een pak goedkoper aan dan bij een stevige gevlochten kabel. 

Onderaan vinden we de 18.000 DPI sensor en de zogenaamde glide pads die 100% uit PTFE bestaan en vervangbaar zijn. Voor een esportsmuis zou het niet misstaan om ook nog de mogelijkheid te bieden om extra gewicht toe te voegen en zo voor een zeer precieze afstelling te zorgen, maar met een prijskaartje van slechts 59,99 euro mogen we natuurlijk niet al te veel willen. 

Corsair Sabre RGB Pro

Gebruikservaring

Het spelen van shooters en MOBA’s met de Corsair Sabre RGB Pro zorgde voor een ervaring die gelijk ligt met die van duurdere pro gaming muizen. Door het lichte gewicht kan je snel mikken in games zoals Overwatch en je kan naar wens de DPI-instellingen aanpassen. We twijfelen of 18.000 DPI ook effectief door iemand gebruikt wordt, maar net zoals de polling rate van 8.000 staat het natuurlijk mooi op papier. De Quick Strike-knoppen zorgen ervoor dat je kliks snel geregistreerd worden en dat kwam zeker van pas in League of Legends. 

Enkel het scrollwiel vult in dit geval de verwachtingen niet in en maakt bij elke omwenteling op precies hetzelfde moment een luider geluid dat het traditioneel gedempt geluid van een rubberen scrollwiel doorbreekt. Iets dat tijdens dagdagelijkse taken al snel vervelend wordt wanneer je het eenmaal hebt opgemerkt. Tijdens het gamen heb hier uiteraard geen last van.

Corsair Sabre RGB Pro

Extra’s

Net zoals de K65 Mini gebruik je voor de Sabre RGB Pro  de iCue-software om de nodige aanpassingen te maken. Deze is wederom makkelijk in gebruik en geeft je zelfs de mogelijkheid om je muis te kalibreren op basis van de muismat die je hebt. Uiteraard kan je ook de verschillende knoppen een nieuwe functie geven en RGB instellen op basis van je eigen smaak met de hulp van verschillende voorinstellingen.

Conclusie Corsair Sabre RGB Pro

Met zijn prijs van 59,99 euro is de Corsair Sabre RGB Pro een prima muis voor iedereen die op zoek is naar een lichtgewicht gaming muis met focus op esports. De muis laat wat punten liggen door de kwaliteit van de kabel en het scrollwiel, maar tijdens het gamen merk je alleen topprestaties. 

corsairgamingmuis

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals