Reviews

R-Go Compact Break toetsenbord review: neem pauze

R-Go Compact Break
Voordelen
Compact en ergonomisch
Aangename toetsen
Pauze-indicator
Nuttige begeleidende software
Nadelen
Numeriek klavier apart aan te kopen
Je kan de software niet uitschakelen
Aanbevolen prijs: €52,99
Waar te koop?
Totaalscore 8
Het Compact Break-toetsenbord van R-GO Tools denkt niet enkel aan je fysieke gezondheid tijdens de werkuren, maar ook aan de mentale frisheid.

Ergonomie is belangrijk. Wanneer je veel uren per dag aan je bureau moet spenderen, is het van belang dat het materiaal dat je gebruik jouw lichaamsbouw goed ondersteunt. Niemand heeft graag rug-, nek- en polsklachten aan het einde van de werkdag. Bij de keuze van je bureaustoel, monitor, toetsenbord, muis en andere bureaumateriaal is ergonomie dus een factor om rekening mee te houden. Wij probeerden het R-GO Compact Break-toetsenbord van R-GO Tools. R-Go Tools is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen van ergonomische kantooraccessoires zoals muizen en toetsenborden.

Het R-Go Compact Break-toetsenbord wil nog een stap verder gaan dan andere ergonomische toetsenborden door niet enkel je lichaam, maar ook je geest te ondersteunen. Hier lees je hoe goed het toetsenbord in die opzet slaagt.

Ergonomie tot in de kleinste details

De belangrijkste eigenschappen van het toetsenbord zitten eigenlijk al verborgen in de naam R-GO Compact Break. Laten we dat dus even verder ontleden. ‘Compact’ verwijst natuurlijk naar het compacte design. Het toetsenbord meet nog geen 30 x 15 cm en is ultradun en licht ontworpen. Zo kan je het probleemloos meenemen van thuis naar kantoor, maar dit is vooral vanuit ergonomisch oogpunt belangrijk. Doordat het toetsenbord zo klein is, blijven bij simultaan gebruik van het toetsenbord en een muis je handen binnen schouderbreedte. Zo hoef je niet onnodig te reiken naar je muis. Het ontwerp van het toetsenbord is verder plat zoals je dat bij andere merken van ergonomische toetsenborden vaak ziet. Een plat toetsenbord zorgt ervoor dat je je polsen recht kan houden tijdens het typen voor een bredere bloedtoevoer. Je zal daardoor minder snel pijnlijke polsgewrichten hebben na een lange werkdag. Tenslotte zijn de toetsen zeer licht en geven ze een aangename feedback. Ook dit bevordert de ergonomie. Achter elke designkeuze van R-GO Compact Break zit een logica.

r-go compact break toetsenbord
R-Go Compact Break is aangenaam om mee te werken.

Tijd voor een pauze

Het woord ‘Compact’ heeft R-Go Tools Compact Break dus alvast niet gestolen. Maar hoe zit dat met het woordje ‘Break’? Wanneer je het toetsenbord aansluit op je laptop (dat verloopt draadloos of met USB-C kabel, afhankelijk van welke versie je kiest) dan zie je een logo van R-Go groen oplichten. Dit is de ingebouwde pauze-indicator. Als je te lang actief aan het typen bent, zal de indicator van kleur veranderen. Oranje betekent dat je even moet ademhalen (30 seconden), bij rood licht is het tijd om een koffie te zetten of buiten een wandelingetje te maken (5 min.). De idee is dat ongeveer om de tien minuten actieve toetsenbord je een oranje licht krijgt en na een uur een rood licht. In de praktijk had ik niet het gevoel dat dat schema altijd strak wordt opgevolgd dus plan je dag zeker niet in functie van de pauze-indicator. Maar het kan een hulp zijn om jezelf wat vaker pauze te gunnen en je mentaal scherp te houden tot het einde van de werkdag.

Om deze functionaliteit te gebruiken dien je wel de bijhorende software van R-Go Tools te installeren op je pc. De basisversie is gratis en compatibel met Windows en Mac. Met de software kan je je klik- en typgedrag analyseren. Het programma registreert hoe vaak je per dag je toetsenbord en muis aanraakt. De resultaten zullen je verbazen. Je kan ook zien hoelang je al actief je toetsenbord of muis actief aan het gebruiken bent en notificaties laten instellen voor een pauze-alert. Extra features zoals een Sit/Stand-coach en Fit-coach zijn betalend. Het dashboard is zeer overzichtelijk. Een nadeel is dat de software altijd actief moet blijven. Achtergrondapps kunnen een invloed hebben op de batterijduur en snelheid van je laptop.

Hoe vaak raak jij je toetsenbord en muis aan per dag?

R-Go Compact Break: eindverdict

Bezorgt jouw huidig toetsenbord je pijn aan je polsen? Dan is het dringend tijd voor verandering. R-Go Compact Break is een prima keuze voor een ergonomisch toetsenbord. Dankzij het compacte design neem je het overal mee naartoe en de toetsen voelen zeer aangenaam tijdens het typen. De pauze-indicator is een leuke extra toevoeging. Wil je een numeriek klavier, dan dien je dit wel als aparte uitbreiding te kopen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business