Reviews

Teufel Airy Sports TWS review: blijven deze wel zitten?

Teufel Airy Sports TWS review
Voordelen
Eenvoudig design, geen toeters en bellen
Zeer degelijke audiokwaliteit
Blijven perfect zitten tijdens het sporten
Nadelen
(nog) geen compatibiliteit met de Headphones-app
Beetje bizarre aan/uit-functie van de earbuds
Aanbevolen prijs: €129 euro (tijdelijk 99 euro)
Waar te koop?

AIRY SPORTS TWS - In-ear sportoortjes bluetooth 5.0 met aptX® en AAC - zwart

Totaalscore 9
TechPulse ging aan de slag met de nieuwe Airy Sport TWS van het Duitse Teufel. Doorstaan deze earbuds onze loopsessies?

De zoektocht naar draadloze earbuds voor al je sportsessies is waarschijnlijk niet zo eenvoudig. Vaak vallen ze toch sneller uit dan verwacht, is je smartphone (iOS of Android) niet meteen de beste keuze om te koppelen, zitten ze gewoon niet goed of slaagt de audiokwaliteit helemaal tegen. De keuze aan sportieve earbuds is vandaag de dag enorm geworden maar je moet goed zoeken om de beste eruit te halen. TechPulse ging aan de slag met de Airy Sports TWS van Teufel en daagden ze uit tijdens het lopen en fietsen. We kunnen al verklappen dat we over het algemeen zeer tevreden zijn van de Airy Sports TWS. Wil je meer weten? Lees dan zeker verder.

Teufel Airy Sports TWS: de specs

  • Prijs: 129 euro (tijdelijk 99 euro via TechPulse)
  • Compatibel met: iOS en Android
  • Connectiviteit: Bluetooth 5.0
  • Codecs: AAC en aptX
  • Batterijduur: 31 uur met laadcase, 7 uur zonder
  • Bediening: Touchknoppen
  • Extra: IPX3-rating

Ontwerp

Met de specs in het achterhoofd kunnen we onze ontdekking van de Airy Sports TWS verderzetten. Een van de grote voordelen van deze earbuds is dat ze volledig wireless zijn. Je hebt dus geen bengelend kabeltje aan de achterkant waarmee je rekening moet houden. Toegegeven, vaak sluiten die kabeltjes vrij goed aan maar hoe minder hoe beter, vinden we.

Het ontwerp van de Airy Sports TWS is redelijk minimalistisch. Ze draaien volledig rond je oor heen, zijn alleen verkrijgbaar in het zwart en dragen op een subtiele manier het Teufellogo mee op iedere earbud. Geen toeters en bellen of felle kleuren. In de doos krijg je een setje kleinere oordopjes mee voor gebruikers met smalle gehoorgangen (waaronder ikzelf).

De oplaadcase is groter dan bij de concurrentie maar de oortjes moeten er natuurlijk ook in passen. De case is 9,34 cm breed, 3,55 cm hoog en 7,10 cm diep. Je steekt de case dus niet zomaar in je broekzak maar vanaf een kleine rugzak is dat natuurlijk geen probleem. De case wordt geleverd met een USB-C kabel, handig gezien veel apparaten met USB-C laden tegenwoordig.

Tijdens het sporten

Ben je klaar om te gaan lopen, fietsen of bergbeklimmen? Haal je Teufel Airy Sports TWS uit de case en gaan. Toen we voor de eerste keer de earbuds wilden koppelen was het even zoeken. Als je ze uit de case haalt gaan ze niet meteen aan. Je moet op elke earbud 2 seconden op de knop duwen om ze te activeren. Ze zullen – eenmaal na koppeling – wel meteen weer pairen met het laatstgebruikte toestel. Dus eenmaal je ze gekoppeld hebt is het gemakkelijk. We vinden het wel een beetje bizar dat je elke earbud apart moet activeren, het zou handig zijn als ze meteen koppelen nadat je ze uit de case hebt gehaald.

Tijdens onze sportsessies hebben we nooit problemen gehad met deze sportieve earbuds. Ze zijn geen enkele keer losgekomen of uitgevallen. We kunnen je deze earbuds dus zeker aanraden als je op zoek bent naar een set voor tijdens het lopen of fietsen. Doordat je ze zelf kan aanpassen aan de kromming van je oor blijven ze perfect zitten. Pluspunten voor de Airy Sports TWS.

Ook voor mensen die het moeilijker hebben (qua fitting) met reguliere earbuds zullen met de Airy Sports TWS mogelijk hun gading vinden.

Audiokwaliteit

Teufel is een doorgewinterde audiospecialist, dat weten we. De redactie van TechPulse heeft al meermaals producten getest en op vlak van audio scoort deze fabrikant altijd heel goed. Dat is niet anders bij de Airy Sports TWS. Deze earbuds hebben een heerlijk volle bas en ook de hogere tonen blijven onder controle. Geen scherpe tunes waardoor je plots je volume een stuk lager wil zetten. Elke earbud is voorzien van een 8mm breedbandluidspreker en microfoon met Qualcomm-technlogie. Dat maakt dat je ook gesprekken kan voeren voor- of tijdens het lopen. De earbuds ondersteunen ook communicatie met je favoriete digitale assistent.

(nog) geen mobiele app

Tot onze grote verbazing zijn de Airy Sports TWS nog niet compatibel met de Teufel Headphones-app. Heel jammer aangezien je daardoor heel wat leuke extra’s misloopt. Zo kan je dus niet aan de slag met een equalizer en andere leuke functies. Teufel geeft in de beschrijving van de app wel aan dat eraan wordt gewerkt en dat het bedrijf hiervoor zal communcieren van zodra de Headphones-app ook compatibel is met de Airy Sports TWS. Vergis je dus niet bij het lezen van de verpakking.

Iets voor jou?

We kunnen het eigenlijk niet genoeg benadrukken, de Teufel Airy Sports TWS zijn ideaal voor tijdens het sporten. De earbuds blijven goed in je oren zitten, je kan ze zelf nog wat aanpassen naar de kromming van je oren en Teufel levert in de doos verschillende dopjes mee. Koppelen gaat vlot met verschillende apparaten (ook bijvoorbeeld met een Apple Watch) en voor mensen die op zoek zijn naar earbuds voor allerhande situaties zullen deze Airy’s een degelijk paar earbuds in huis halen. Als je de vrij lage prijs van 129 euro (tijdelijk 99 euro) in achting neemt zijn ze zeker het overwegen waard.

Tijdelijke deal: haal deze earbuds in huis met 35% korting voor 99 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business