Reviews

Xiaomi Redmi Watch 2 Lite review: gezonde geest in gezond lichaam

redmi watch 2 lite
Image Credit: Xiaomi
Voordelen
Uitgebreide sportfuncties met ingebouwde GPS
Waterbestendig
Goede batterijduur
Goed leesbaar display
Interessante prijs
Nadelen
Bedenkingen bij acuuraatheid metingen
Weinig extra slimme functies
Aanbevolen prijs: €79,99
Waar te koop?
Totaalscore 7
Dankzij de Xiaomi Redmi Watch 2 Lite heb je geen enkel excuus meer om niet te bewegen. Deze smartwatch biedt een goed basispakket aan een nog betere prijs.

De keuze tussen een fitness tracker of een smartwatch is niet altijd een eenvoudige. Een fitness tracker biedt je voor een voordelige prijs een basispakket sport- en gezondheidsfuncties, maar is verder nogal beperkt in slimme functies. Met een smartwatch kan je veel meer dan sporten, maar daar moet je logischerwijs dan ook meer voor betalen. Voor wie niet kan kiezen zijn er apparaten zoals de Xiaomi Redmi Watch 2 Lite die naar de gulden middenweg zoeken tussen beide productcategorieën.

Xiaomi Redmi Watch 2 Lite: wat vinden we ervan?

Specs

  • Afmetingen: 41 mm
  • Waterdichtheid: 5 ATM
  • Display: 1,55 TFT LCD
  • Resolutie: 360 x 320, 311 ppi
  • Software: Proprietary OS
  • Compatibel met: Android, iOS
  • Connectiviteit: Bluetooth 5.0
  • Batterij: 262 mAh
  • Sensoren: Accelerometer, hartslag, SpO2
  • Extra: ingebouwde GPS

Design & display

Verwacht van deze smartwatch niet dezelfde stijl en luxe als een Apple Watch 7 of een Samsung Galaxy Watch 4. Het ontwerp van de horloge is zeer eenvoudig. Een vierkant 1,55” LCD display zit verwerkt in een 41 mm horlogekast met kunststof polsbandje. Meer hoeft de Redmi Watch 2 Lite niet te hebben. Het polsbandje voelt niet heel erg soepel aan, maar zit wel comfortabel rond je pols. Omdat de horlogekast wat uitsteekt, viel het wel eens voor dat het horloge vast bleef zitten in mijn mouw bij het omkleden.

redmi watch 2

Over de kwaliteit van het display waren we aangenaam verrast. Het beeld is scherp en kleurrijk en is ook in vol zonlicht goed leesbaar. Een mankement waar veel goedkopere fitness trackers wel eens mee kampen. Afhankelijk van de verlichting heb je vijf helderheidsstanden om uit te kiezen. Zowel bij de hoogste als de laagste helderheid bleef het scherm voor ons goed te lezen.

Sportieve en slimme functies

Tot wat is Redmi Watch 2 Lite allemaal in staat? Xiaomi lijkt deze horloge voornamelijk als sporthorloge in de markt te willen zetten. Er zijn maar liefst 100 verschillende trainingsmodi die ondersteund worden door het horloge, van de standaard loop- en fietstrainingen tot alle vecht-, bal- en recreatieve sporten die je maar kan bedenken. Volgens Xiaomi kan je er gerust mee zwemmen in open water, al raden we daar toch aan voorzichtig mee te zijn gezien de 5 ATM waterdichtheidsgraad. Dat betekent dat het horloge gevoelig kan reageren op te koud of warm water en je moet er zeker niet mee gaan duiken.

Naast je aantal stappen en sportieve prestaties kan het horloge onder andere je hartslag, zuurstofgehalte, slaap en stress meten. Het pakket aan metingen is dus wel uitgebreid, al lijken die metingen niet altijd even consistent. We hadden tijdens onze testperiode de Redmi Watch 2 Lite rond onze linkerpols en de Huawei Watch GT 3 rond onze rechterpols. De ene dag telde de Redmi Watch 2 een paar honderd stappen meer, op andere dagen leek hij er een paar vergeten te zijn. Ook het aantal uren slaap durft het horloge wel eens te overschatten. De ingebouwde GPS van het horloge is wel te betrouwen, al verliest hij het signaal in tunnels. Daardoor klokten we volgens het horloge bij de Antwerp 10 Miles niet af op 16 kilometer.

redmi watch 2 gps
De GPS registreert vrij accuraat waar je geweest bent.

Op sport- en gezondheid na zijn de slimme functies vrij beperkt, omdat de horloge geen al te krachtige processor en beperkt geheugen heeft. Je kan geen muziek downloaden voor offline gebruik of spelletjes installeren. Notificaties voor berichten tonen en oproepen beantwoorden kan de horloge wel, alsook de camera op je smartphone activeren. Je krijgt een degelijk basispakket ter beschikking, zonder extra peper en zout.

Software en batterij

Om de boot in het midden te kunnen houden tussen Android en iOS, laat Xiaomi zijn smartwatches op een neutraal besturingssysteem Proprietary OS. Die software presenteert zich zoals de smartwatch die het huisvest: eenvoudig en snel in gebruik. Het starten van een training gaat vlot en snel en je applicaties zijn duidelijk gesorteerd. Op je smartphone dien je dan de Mi Fitness-app te installeren (beschikbaar voor Android & iOS). De app is visueel misschien niet zo aantrekkelijk, maar je vindt wel snel je belangrijkste dagstatistieken terug en de gegevens van de app kan je ook makkelijk overzetten naar je Strava- of Apple Health-account.

Tenslotte hebben we nog de batterij. Die kan bij normaal gebruik ongeveer tien dagen mee, wat meer dan goed is voor een sporthorloge. Ben jij iemand van de marathonsessies, dan zal je met alle sensoren en de GPS constant ingeschakeld ongeveer 14 uur aan een stuk kunnen sporten.

Xiaomi Redmi Watch Lite 2: ons verdict

Dit sporthorloge biedt waar voor je geld. Voor een zeer aantrekkelijke prijs heb je een meer dan degelijk pakket aan sportfuncties die je goed zullen ondersteunen om fit te blijven. Maar heel veel extraatjes hoef je daarbij ook niet te verwachten. We weten dan ook niet of we de Xiaomi Redmi Watch 2 Lite dan ook een smartwatch moeten noemen, of eerder een luxe fitness tracker.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business