Reviews

Lego Star Wars: The Skywalker Saga review

Lego Star Wars Skywalker Saga
Voordelen
Feest van herkenning
Leuk in co-op
Hoog tempo
Vernieuwd gevechtsysteem
Nadelen
Laadtijden soms wat lang op Switch
Aanbevolen prijs: €59,99
Waar te koop?

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga - PS5

Totaalscore 9
Alle Star Wars film speelbaar in één enkele game, volledig van de grond opgebouwd en voorzien van extra veel humor? Dat is Lego Star Wars: The Skywalker Saga.

Lego Star Wars: The Skywalker Saga werd voor het eerst aangekondigd op de E3 in 2019 en was al sinds 2017 in ontwikkeling. De gekende factoren zorgden echter voor de nodige vertraging, waardoor ontwikkelaar Traveler’s Tales de game nu pas kon uitbrengen. 

De moeilijkste beslissing die je in de game moet maken is ongetwijfeld welke trilogie je eerst wil spelen. Of is dat net de makkelijkste en is de enige juiste keuze de originele trilogie? Wij begonnen tegen beter weten in met Episode I en konden zo aan de slag met de minifig versies van Obi-Wan Kenobi, Qui-Gon en… Jar-Jar Binks. Meteen was duidelijk dat de game zichzelf niet al te serieus neemt en er zal dan ook snel een lach op je gezicht verschijnen door de leuke cutscenes en fijne dialoog die we eerder al in andere Lego games zagen.

Lightsaber of blaster?

Al snel begin je met een lightsaber volledige omgevingen kapot te maken, want zo hoort het natuurlijk, al kan je ook the force gebruiken om allerhande objecten in het rond te gooien. Heb je geen zin om een Jedi te zijn (geen idee waarom?) dan kan je ook kiezen voor een blaster en al schietend je een weg banen door het spel. Wat je ook doet, je wordt in overvloed beloond met kleine ronde legoblokjes die de munteenheid van de game vertegenwoordigen en gebruikt kunnen worden om upgrades te kopen. De omgevingen zien er fantastisch uit en zijn ondanks hun blokkige vorm prachtig opgebouwd. Een feest van herkenning voor Star Wars fans. 

Lego Star Wars Skywalker Saga

De gameplay is enorm leuk en wordt alleen maar beter als je tegenstanders ook terugvechten. Al snel leer je aanvallen combineren en dat maakt gevechten veel dynamischer dan willekeurig wat knopjes in te duwen. Om het allemaal nog wat meer te variëren kan je vlot wisselen tussen de personages in je party. Soms is dat ook gewoon nodig, want er zijn bijvoorbeeld puzzels die enkel R2-D2 kan oplossen. 

Snelle actie

Het tempo van Lego Star Wars: The Skywalker Saga ligt best hoog en je zal je dus snel een weg banen door de verschillende omgevingen. Daar is niets mis mee, want je hebt uiteindelijk negen films te doorlopen. De moeilijkheidsgraad stijgt ook wat naarmate je dichter bij het einde komt. Je hoeft echter niet meteen alle episodes te spelen en kan je je tijd ook verdoen aan het verzamelen van een bizzare hoeveelheid collectibles (zoals datakaarten of speciale blokjes) of kan je een van de vele side-quests doorlopen. In totaal kan je maar liefst 350 verschillende personages unlocken en dat is zonder rekening te houden met de verschillende DLC content, dat bijvoorbeeld personages uit The Mandalorian bevat.

Lego Star Wars Skywalker Saga

Er is ook co-op voorzien en hier hebben we ons kostelijk met kunnen amuseren. Friendly fire is immers mogelijk en dan zijn lightsaber gevechten natuurlijk onvermijdelijk. Omdat het spelen gebeurt in split-screen kan je beide vrij de wereld waar je op dat moment bent verkennen. Haalt één persoon het einde van het level, dan kan je als tweede spelen kiezen om naar het volgende level te gaan of nog even door te spelen. 

Lego Star Wars: The Skywalker Saga: spelen of niet?

Wij hebben ons kostelijk vermaakt met Lego Star Wars: The Skywalker Saga. De game neemt zichzelf niet al te serieus en zit vol humor. Voor Star Wars fans zijn de prachtige omgevingen en het uitgebreide aanbod aan personages een feest van herkenning. Door het hoge tempo gaat de game ook niet snel vervelen, zelfs niet als je de films al meerdere keren gezien hebt. 

gamingstar wars

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals