Reviews

Sennheiser Momentum True Wireless 3 review: de prijs waard?

Sennheiser Momentum True Wireless 3 review
Voordelen
Premium design
Degelijke audio
ANC
Nadelen
Geen multipoint
Zwakkere bass
Aanbevolen prijs: €249 euro
Waar te koop?

SENNHEISER MOMENTUM TRUE WIRELESS 3 ZWART

Totaalscore 8
In het hogere segment is het aanbod earbuds al meer dan voldoende. Hoe scoren de Sennheiser True Wireless 3?

Sennheiser één van de bekendste audiospecialisten ter wereld. In de MOMENTUM-reeks heeft het audiomerk ook dit jaar een vernieuwde versie van zijn gekende True Wireless earbuds uitgebracht: de MOMENTUM True Wireless 3. Zoals we van Sennheiser gewoon zijn kan je ook hier een afgewerkt product verwachten maar zijn deze earbuds hun toch wel hogere prijs van 250 euro waard? Ze zijn wel goedkoper dan hun voorganger dus gingen wij op ontdekking.

Specificaties

Om de prijs en het gebruik van de Momentum True Wireless 3 goed op elkaar af te stemmen, sommen we eerste de belangrijkste specs van deze earbuds eens op:

  • Ruisonderdrukking: actieve ruisonderdrukking op basis van 3 microfoons
  • Bluetoothversie: 5.2
  • Multipoint: Nee
  • Audiocodecs: AACm, aptX (Adaptive) & SBC
  • Batterij: 7 uur luisterplezier zonder case, 28 uur met case
  • Opladen: ondersteuning voor Qi-laders
  • Prijs: 249 euro

Design

Ook al zitten ze in je oren, earbuds moeten er goed uitzien. Dat kan je van deze Momentum True Wireless 3 zeker wel zeggen. Ze hebben een zo minimalistisch mogelijk design en stralen kwaliteit uit. De earbuds zijn kleiner dan hun voorgangers en zijn te koop in drie verschillende kleuren. Het leuke is dat het logo in iedere earbud op een subtiele manier werd aangebracht, geen opvallend gedoe dus. Het design is over het algemeen een beetje anders dan dat we dat bij de concurrentie zien (vaak rond, afgerond). Sennheiser kiest voor een meer robuuste uitstraling, en terecht.

De oplaadcase die wordt meegeleverd in de doos heeft een assorti design gekregen. Tegenover de voorgangers zit het statuslampje en de USB-C-oplaadpoort nu aan de voorkant, een verbetering vinden we. Audiogigant Jabra doet dit bijvoorbeeld ook al een tijdje. Aan de bovenkant zit het witte herkenbare logo van Sennheiser. De case is helemaal afgewerkt in een soort mesh stof. Dat geeft de case een warmere uitstraling.

Audiokwaliteit

Uiteindelijk komt het erop neer dat deze earbuds prestaties leveren, voor 250 euro wil je namelijk je favoriete muziek op een degelijke manier kunnen beluisteren. Audiokwaliteit is dus enorm belangrijk, vooral in dit segment. Van Sennheiser weten we natuurlijk al dat die kwaliteit goed zit al hebben we toch enkele minpunten om aan te halen. Zo hebben we het gevoel dat de ingebouwde bass heel snel aan zijn beperkingen zit. Dat kan misschien heel persoonlijk zijn maar we geven het graag mee. Qua hoge en middelhoge geluidsfrequenties zitten de True Wirless 3 earbuds wel heel goed. Stemmen zijn helder, scherpe tonen worden wat afgevlakt waardoor ze niet gaan irriteren enzovoort. In de gratis mobiele app kan je nog gebruikmaken van twee voorafingestelde sound modes: Bass Boost en Podcast. Bij Bass Boost hadden we niet meteen de indruk dat het een groot verschil gaf. De modus Podcast moet er dan weer voor zorgen dat stemmen helder overkomen, we hebben dit uitgetest met verschillende podcasts in Spotify en we hadden het idee dat deze modus wel degelijk een verschil gaf, al is dat natuurlijk persoonlijk.

Wie een flinke smak geld uitgeeft aan een paar earbuds verwacht ook degelijke ruisonderdrukking. De Momentum True Wireless 3 van Sennheiser zijn voorzien van actieve ruisonderdrukking. Daarvoor steunen deze earbuds op 3 microfoons per earbud. Je kan helaas zelf maar weinig aanpassingen doen aan die ruisonderdrukking maar over het algemeen zijn we hier heel tevreden over. Als we ze gaan vergelijken met de laatste Sony WF-XM4 moeten we wel toegeven dat Sony het nog altijd beter doet, bovendien zijn de WF-XM4’s goedkoper.

Naast muziek en podcasts bellen heel veel mensen ook met hun earbuds. Stemmen moeten helder klinken en de bluetoothverbinding mag niet wegvallen, anders geef je het toch snel op. Dat is allemaal niet het geval, in het begin hadden we wat problemen bij het bellen, we hoorden namelijk het gesprek maar in één van de twee earbuds. Na een software-update in de app leek dat probleem te zijn opgelost. Ook voor telefoongesprekken of Teams-calls kan je dus zeker rekenen op deze earbuds.

De app

Wie wil kan nog veel meer uit deze earbuds halen met de gratis Smart Control app van Sennheiser. Die is beschikbaar voor iOS en Android. In de app kan je gebruikmaken van de Transparency Mode, de Equalizer met bovengenoemde presets, kan je Sound Zones instellen en de touchknoppen op je earbuds andere functies geven. Software-updates worden langs hier doorgestuurd en je bepaalt onder de knop Connections vanop welk toestel je audio wil gebruiken. Dat brengt ons genadeloos bij een vrij groot nadeel van de True Wireless 3: er is namelijk geen ondersteuning voor multipoint. Dat betekent dat je altijd naar de app moet gaan om van toestel te wisselen, best vervelend op de lange duur. Het zou minstens mogelijk moeten zijn om twee toestellen tegelijkertijd te verbinden.

Iets voor jou?

We hebben deze earbuds heel actief gebruikt, niet alleen voor muziek/podcasts maar ook bij telefoongesprekken of online meetings. We kunnen concluderen dat deze earbdus heel comfortabel voor een langere duur in je oren kunnen blijven zitten, heel belangrijk. Sennheiser levert in de doos verschillende formaten van oordopjes mee voor mensen met een grotere of kleinere gehoorgang. Ik heb persoonlijk een kleinere gehoorgang waardoor ik altijd voor de kleinste oordopjes moet kiezen, comfort is voor mij daardoor nog belangrijjker. Bovendien kunnen we concluderen dat deze True Wireless 3 earbuds een zeer hoge audiokwalteit leveren, afgezien van de zwakere bass. Dat hoeft op zich geen probleem te zijn als de bass voor jou minder belangrijk is. Jammer genoeg zijn deze earbuds niet voorzien van multipoint, wie dus constant switcht tussen bijvoorbeeld de smartphone en PC zal hier misschien een nadeel in zien. Verder zijn deze earbuds echte aanraders. Je betaalt 250 euro maar als je nog even wacht zullen ook deze earbuds in prijs zakken, dat maakt ze dan een stuk interessanter in aankoop dan vandaag.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business