Reviews

Huawei Watch Fit 2 review: fit zijn is plezant

huawei watch fit 2
Image Credit: Huawei
Voordelen
Licht ontwerp
Helder display
Uitgebreid aanbod aan sport- & gezondheidsfuncties
Uitstekende batterijduur
Nadelen
Niet te strak aanspannen
Kan oververhitten bij warme temperaturen
Aanbod apps blijft beperkt
Duur voor een fitness tracker
Aanbevolen prijs: €149
Waar te koop?

Huawei Watch Fit 2 Active - Smartwatch - 10 dagen batterijduur - Zwart

Totaalscore 8
Een gezonde geest in een gezond lichaam. Met de Huawei Watch Fit 2 kan je niet wachten om aan je volgende trainingssessie te beginnen.

Nu het met de smartphonetak al enkele jaren wat minder goed gaat, trekt Huawei resoluut de kaart van smartwatches en activity trackers in België. Een goede keuze, want de horloges van Huawei vallen ons steevast goed in de smaak. De nieuwste telg uit de Huawei-familie heet de Watch Fit 2. Deze luxueuze fitness tracker doet de grenzen met een smartwatch vervagen en komt met een uitgebreid sportaanbod.

Lees ook: Dit zijn de beste smartwatches

Huawei Watch Fit 2: specificaties

  • Afmetingen: 46 mm x 33,5 mm x 10,8 mm; 26g
  • Display: 1,74” AMOLED
  • Resolutie: 336 x 480 pixels, ppi 336
  • Sensoren:  9-assige IMU-sensor (versnellingssensor, gyroscoopsensor, geomagnetische sensor), optische hartslagsensor
  • Connectiviteit: Bluetooth 2.4 GHz, NFC
  • Opladen: 5V
  • Waterbestendig: 5 ATM
  • Software: HarmonyOS, compatibel met Android & iOS

Design & display

Als je al een Huawei Watch Fit hebt gezien, dan krijg je met deze tweede versie een deja-vu-gevoel; er zijn weinig tot geen designwijzigingen aangebracht. Of toch wel, want het display is met 0,1 inch gegroeid. We nemen je het niet kwalijk als je dit niet met het blote oog opmerkt. De rechthoekige vorm van het touchdisplay is typerend voor activity trackers, alsook de enkelvoudige knop aan de zijkant. Daarmee kiest Huawei met zijn Watch Fit voor een andere stijl dan bij bijvoorbeeld de Watch GT 3, die meer een klassiek horloge probeert na te bootsen. Het oogt sportiever, maar minder stijlvol. De sensoren steken een beetje uit en dat kan vervelend zitten als je de polsband te strak aandoet. Het totaalgewicht is amper 26 gram dus de horloge voelt wel zeer licht om je pols. De polsband vast- en losmaken werkt via een eenvoudig duw- en kliksysteem dus als je eens een ander kleurtje wil, houdt niets je tegen.  

De resolutie van het display bedraagt 336 x 480 pixels met een pixeldichtheid van 336 ppi. Het beeld komt er zeer scherp uit en de AMOLED-technologie zorgt voor heldere kleuren. Ook de leesbaarheid is zeer goed in vol zonlicht en deze kan je ook automatisch laten bijstellen door de horloge. Om wat leven in de brouwerij te brengen, kan je via de Gezondheid-app de wijzerplaat aanpassen en nieuwe achtergronden downloaden. Eigenaars van een Huawei-telefoon kunnen ook hun eigen foto’s overzetten als achtergrond.

Sport & gezondheid

Zonder twijfel het belangrijkste luik om te bespreken. In deze categorie behoren Huawei-horloges misschien wel tot de beste van het moment. De Huawei Watch Fit 2 biedt aangepaste trainingsprogramma’s voor in totaal 97 verschillende sportdisciplines (ja, we hebben dit manueel nageteld). Met deze horloge kan je je eigen Olympische Spelen organiseren. Het starten van een training is slechts een kwestie van drie keer op de knop duwen. Zet je automatische trainingsdetectie aan, hoef je zelfs dat niet te doen.

De uitgebreide analyse van elke trainingssessie vind je in de vorm van overzichtelijke grafieken terug in de Gezondheid-app. Daarin lees je onder meer hoe je hartslag en vetverbranding evolueerde en of je je hartslag na het sporten ook snel weer kan laten dalen (hiervoor moet je telkens een herstelmeting laten uitvoeren). Bij buitensporten kan je ook het parcours bekijken en de snelheid waaraan je dat hebt aangelegd, opgedeeld in segmenten. Naast sporten kan je het horloge ook gebruiken om je hartslag en slaap te monitoren of zuurstofgehalte in je bloed te meten.

De functie Gezond Leven spoort je aan om beter en gezonder te leven, zowel fysiek als mentaal. Je kan programma’s aanmaken om te leren ontspannen, je slaap te verbeteren, je bloeddruk te helpen dalen of gewoon om iets nieuw te proberen. Het aanbod is zeer uitgebreid.

huawei health

Prestaties, software & batterij

Software: HarmonyOS

Zoals je inmiddels wel zal weten, draaien Huawei-producten al een tijdje op het eigen softwareplatform van de fabrikant, HarmonyOS. In de begindagen hebben we wel eens gevloekt op deze software omwille van het gebrekkige aanbod aan applicaties. Stilaan begint de richting die Huawei wil uitslaan met HarmonyOS ons wel duidelijk te worden en voor een horloge als de Watch Fit 2 is het ook gewoon een goede software. De interface is visueel knap en overzichtelijk. Alle acties voer je uit met een simpele handeling.

Maar de mankementjes blijven wel behouden. De appbibliotheek van Huawei is lang niet zo uitgebreid als die van Google en Apple en die achterstand zal niet snel ingehaald worden. De apps van Huawei kunnen ons ook nog onvoldoende overtuigen dat ze evenwaardige alternatieven zijn. HarmonyOS is het type software waarmee je een haat-liefdeverhouding ontwikkelt.

Prestaties

De hardware van de horloge is performant; het openen van apps gaat snel en ook de bleutoothverbinding met je smartphone is solide. Wanneer we buiten zaten bij warme temperaturen kregen we af en toe wel melding dat het apparaat oververhit dreigde te geraken, hoewel Huawei een temperatuurbereik tot 45°C adverteert. Of koude temperaturen hetzelfde effect hebben op de prestaties, hebben we gezien de tijd van het jaar niet kunnen uitproberen.

Batterij

Tenslotte is er nog de batterij. De smartwatches van Huawei hebben doorgaans een goede batterijduur en dat is ook bij de Watch Fit 2 het geval. Op papier belooft Huawei dat je 10 dagen verder kan op je batterij. In de praktijk leunt dat eerder richting de 7 dagen als je veel gaat sporten. Nog steeds uitstekend.

Huawei Watch Fit 2: het verdict

Ben je op zoek naar een goede sporthorloge? Dan zal je met de Huawei Watch Fit 2 vinden wat je zoekt. Deze horloge zoekt de grijze zone op tussen een fitness tracker en een smartwatch. Hij biedt onvoldoende slimme functies om tot de klasse van de smartwatches te mogen gerekend worden, maar als fitness tracker zijn er maar weinig modellen te vinden die zoveel sportdisciplines kunnen ondersteunen. Het is nooit te laat om aan je beach body te beginnen werken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business