Reviews

Amazfit T-Rex 2: ijzersterke sportbuddy

Voordelen
Sterk gebouwd
Breed aantal opties
Indrukwekkende batterijduur
Nadelen
Kan groot aanvoelen en in de weg zitten
Niet gigantisch nauwkeurig
Aanbevolen prijs: €229
Waar te koop?

Amazfit, zwart/barnsteen, Eén maat, T-Rex 2,Zwart/Grijs/Rood

Totaalscore 8
De Amazfit T-Rex 2 is misschien niet de meest accurate, maar toch is het een van de beste smartwatches om buiten mee te gaan sporten.

Activity trackers en sport-georiënteerde smartwatches zijn er inmiddels dertien in een dozijn, maar soms is er zo eentje die er een klein beetje uitspringt ten opzichte van de rest. Waar we Amazfit inmiddels al wel kennen van hun brede aanbod aan sport-smartwatches komt het nu met de Amazfit T-Rex 2. Wij sloegen deze smartwatch rond onze pols en gingen er voor jou mee op stap om hem uit te testen.

Ontwerp

Op vlak van design biedt de T-Rex 2 exact wat je verwacht als je ‘stevig’ en ‘op sport gericht’ naast elkaar hoort. Het is een groot toestel met de nodige hoeken en uitstulpingen, zeker bij de vier knoppen, met twee aan elke kant. Rechts bevindt zich ook nog een grote uitstulping waar we wel het nut niet helemaal van weten. Het 1,39 inch AMOLED-scherm komt met een 454 x 454px resolutie met 326ppi, en haalt 1.000 nits. Dit bleek tijdens onze sportactiviteiten buiten voldoende om alle informatie op het scherm leesbaar te houden.

Ook al kunnen we wel stellen dat de robuuste en flinke bouw niet iedereen zal aantrekken, toch mist hij zijn doel zeker niet. Zo krijg je onder meer 10ATM waterdichtheid en een toestel dat ongetwijfeld tegen een stootje kan. Dit zorgt er allemaal wel voor dat het geen toestel is dat mooi rond een smallere pols zal staan, en misschien in dat geval ook oncomfortabel aan zal voelen. Het is echter gericht op sporten, en dat voornamelijk buiten, dus hier is het wel belangrijker dat het allemaal functioneel is in plaats van aantrekkelijk. Het silicone bandje zal je doen denken aan dat van een veel ouder model, maar het is stevig en houdt alles flink om jouw arm, dus daar valt weinig op aan te merken.

Credit: Amazfit

Functies

Ook al is het misschien een joekel van een smartwatch, dat houdt in dat er veel functies in verborgen zitten. Zo krijg je toegang tot onder meer 150 verschillende sportmodi om mee aan de slag te gaan. Daarvan zijn er acht, waaronder lopen, fietsen en zwemmen die automatisch getracked en gelogd worden. Daarnaast heb je ook nog klimmen, yoga, skiën en krachttraining. Daarnaast kan je ook werken met ‘training templates’. Dit zijn trainingssessies die op jouw horloge worden weergegeven.

Bij het opvolgen van jouw sportprestaties horen natuurlijk ook de nodige biometrische trackers. Zo krijg je een hartslagmeter, bloedzuurstofmeter, stappenteller en alles wat je maar verwacht. Deze doen wat ze moeten, maar op vlak van accuraatheid kunnen ze er soms wel eens naast zitten of achterlopen. Er is tevens een ingebouwde slaaptracker om jouw nachtrust op te volgen en een GPS-functie. Deze werkte voor een toestel van deze prijsklasse zeker naar behoren, maar kon tijdens loopsessies toch enige afwijking vertonen. Als je echt de opperste nauwkeurigheid wilt, dan is de Amazfit T-Rex 2 waarschijnlijk niet voldoende. Voorlopig is er nog geen optie om GPX-kaarten in te laden, maar daar wordt momenteel aan gewerkt.

Software

De Amazfit T-Rex 2 werkt op Zepp OS, een eigen besturingssysteem van het bedrijf. Dit OS is op maat gemaakt om weinig energie te verbruiken, en sloeg er tijdens onze sessies in om alle informatie steeds toegankelijk te maken. Dankzij de widgets krijg je de kans om extra functies toe te voegen, waardoor de functionaliteiten van de smartwatch enorm veelzijdig zijn. Bij het gebruik van de smartwatch voor dagelijkse activiteiten zal je opvallen dat hij veel kan, maar ook niet in alles uitblinkt. Met zijn focus op sportieve activiteiten in de buitenlucht is dit dan ook niet verwonderlijk, en al helemaal geen dealbreaker.

Credit: Amazfit

De bijhorende Zepp-app toont jou een overzicht van al jouw sportieve prestaties en slaaptracking. Alle gegevens zijn aanwezig, al is een update aan de grafische vertoning van alle data wel welkom. Het kan soms wat onoverzichtelijk aanvoelen, maar zodra je alles onder de knie hebt, raak je er snel in wegwijs. Je kan deze applicatie ook verbinden met Strava om loopsessies te synchroniseren.

Batterijduur

Een van de grote pluspunten van de Amazfit T-Rex 2 is zijn indrukwekkende batterijduur. Volgens de fabrikant zou deze 500mAh batterij het zo’n 24 dagen moeten kunnen uitzingen bij gemiddeld gebruik en bij intenser gebruik wordt dit naar verluidt 10 dagen. Tijdens het testen lag dit inderdaad niet ver van onze bevindingen. Bij gewoon gebruik om onze pols zonder al teveel sportieve activiteiten hielden we het zo’n 22 dagen uit. Bij dagelijks sporten, waarbij we vier keer per week de GPS-functionaliteiten inschakelden, ging de smartwatch negen dagen mee. Als je vaak van plan bent met de GPS te werken, dan zal je regelmatig naar de oplader moeten grijpen. Anders zal hoef je je echt geen zorgen te maken en kan je met een tweewekelijkse laadbeurt eindeloos toekomen.

Credit: Amazfit

Verdict

De Amazfit T-Rex 2 is een ruige smartwatch met een focus op sporten, voornamelijk buiten, en daar straalt hij in. Met een waaier aan sportmodi, toegang tot een GPS en een boel biometrische sensoren heb je steeds toegang tot al jouw prestaties. Bovendien kan hij tegen een stootje en doet hij ook aardig zijn werk als smartwatch. Als je echter betere prestaties verwacht van dit toestel als smartwatch, dan zal je een beetje bedrogen uitkomen. Hij richt zich op sport, en dat zie je aan de rest. Daarnaast is hij ook wat groot en kan hij voor sommige gebruikers al snel oncomfortabel voelen of in de weg zitten. Hier komt nog eens bij dat enkele van de sensoren niet 100% accuraat zijn en mogelijk een klein beetje vertekening geven. Is dit voor jou echter allemaal geen probleem en zoek je een smartwatch die jouw sportieve acties op de voet volgt, en dat tegen een betaalbare prijs van 229 euro? Dan is de Amazfit T-Rex 2 zeker iets voor jou.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business