Reviews

Logitech for Creators Litra Beam review: Flexibele belichting voor streamers

Litra Beam
Voordelen
Hoge helderheid
Makkelijk verstelbaar, meerdere mogelijkheden
Te bedienen via GHub
Werkt met powerbank
Nadelen
Kabelmanagement kan beter.
Niet dicht te klappen
Aanbevolen prijs: €119
Waar te koop?

Logitech Litra Glow Premium LED Streaming Licht met TrueSoft - Computerverlichting voor videovergaderen en Zoom-meetings, verstelbare standaard, desktop app voor PC/Mac - Grafiet

Totaalscore 9
Logitech for Creators introduceert de Litra Beam, een streaminglamp die zich in verschillende opstellingen laat neerzetten, in de hoogte verstelbaar is, en aan te sturen valt via de Logitech G Hub-software op je computer. De moeite waard voor content creators?

Toen ik de Litra Beam ontving, deed de streaming lamp me meteen denken aan een meer premium versie van de usb-bureaulamp die ik al enige tijd gebruik. Het principe is dan ook hetzelfde. Je plugt de lamp in een usb-lader of in je computer of laptop om ze van stroom te voorzien en kan dan het kleurbereik en de helderheid aanpassen. 

In het geval van de Litra Beam varieert dat kleurbereik tussen de 2700K en 6500K. De lamp zelf is voorzien van enkele voorinstellingen gaande van koel tot warm licht, terwijl de Logitech G Hub software je dit per 100 graden Kelvin laat afstellen. Handig, zeker in combinatie met andere producten van Logitech, zoals de Blue Yeti of het G915 toetsenbord waarvan je de macrotoetsen kan instellen om de lamp te bedienen. De maximale helderheid is 320 lumen, maar dit varieert afhankelijk van de gebruikte usb-aansluiting. In G-Hub werd in ons geval aangegeven dat we maximaal 85 procent helderheid konden gebruiken door een te lage stroomtoevoer.

Op zich geen probleem, want de Litra Beam is voldoende helder en meer dan 50 procent was in ons geval nooit nodig. De True Soft technologie zorgt er als diffuser bovendien voor dat het licht nooit zorgt voor harde schaduwen in je gezicht. De technologie kennen we nog van de Litra Glow die Logitech for Creators eerder dit jaar al op de markt bracht. Net zoals bij deze laatste konden we makkelijk een hele dag werken met de lamp aan zonder er hinder van te merken.

Ontwerp

Het is voornamelijk in het ontwerp dat de Litra Beam zich onderscheidt van onze trouwe bureaulamp, al is dat wel een van de drie mogelijke opstellingen waarvoor telkens een schroefdraad is voorzien (voor de stand of een eigen statief). De andere twee opstellingen zijn horizontaal of volledig verticaal. Welke positie je ook kiest, je hebt steeds de mogelijkheid om de Litra Beam te kantelen en draaien, zodat je in bijna elke situaties voor het juiste licht kan zorgen. De lamp is ook in de hoogte verstelbaar en gaat zo van 37 centimeter tot 61,5 centimeter. 

Logitech heeft ook voorzien in het nodige kabelmanagement aan de achterkant zodat de twee meter lange usb-kabel nooit in de weg zit. Wissel je vaak tussen hoog en laag, dan ga je je er wel moeten bij neerleggen dat de overschot aan kabel in de lage stand achteraan zichtbaar is. Logitech gebruikt bovenaan ook een gewone usb-c-aansluiting en daar hadden we graag een connector van 90 graden gezien, want nu doet deze horizontale aansluiting toch wat afbreuk aan het ontwerp. Vlakbij de aansluiting bevinden zich de aan/uit-knop, eentje voor het kleurbereik en een derde voor de helderheid.

De voet tenslotte is voldoende stevig, al merkten we wel dat trillingen veroorzaakt tijdens het typen werden overgedragen naar de lamp. Dat is jammer en wat extra padding onderaan had dit kunnen voorkomen. Verder had het ook leuk geweest moest de Litra Beam volledig dicht geklapt kunnen worden in ‘lampmodus’, want nu is er geen compacte mogelijkheid om de lamp te transporteren, al zal Logitech daarvoor ongetwijfeld de Litra Glow aanraden. 

Logitech Litra Beam: Kopen of niet?

Met zijn prijskaartje van 119 euro is de Logitech Litra Beam niet de goedkoopste, zeker als je voor een setup gaat die links en rechts een exemplaar gebruikt. Begint streaming of content creatie voor jou echter meer te worden dan een hobby, dan helpt deze streaming lamp je ongetwijfeld om je eindresultaat naar een hoger niveau te tillen. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business