Reviews

MSI Prestige 16 Studio A13VF review: elegant van buiten, krachtig van binnen

MSI Prestige 16
© MSI/bewerking door TechPulse
Voordelen
Krachtpatser
Draagbaar
Mooi beeldscherm
Nadelen
16 GB werkgeheugen is aan de magere kant
Glanzende afwerking zorgt voor reflectie
Aanbevolen prijs: €2.499
Waar te koop?

MSI Prestige 16 i7 16 N GY W11P 16 Studio A13VF-089/001594-089

Last Amazon price update was: 21 mei 2024 18:35 18:35
Totaalscore 8
De MSI Prestige 16 Studio A13VF is speciaal ontworpen voor creatieve professionals die op zoek zijn naar een krachtige en draagbare laptop.

Met een 16-inch QHD+ miniLED scherm, een Intel Core i7-13700H processor, een Nvidia GeForce RTX 4060 grafische kaart en 16 GB RAM, biedt deze laptop een uitstekende combinatie van prestaties, beeldkwaliteit en batterijduur. Maar hoe goed is deze laptop in de praktijk?

Design en bouwkwaliteit

De MSI Prestige 16 Studio A13VF heeft een elegant en zakelijk design, met een zilveren aluminium behuizing die stevig en licht aanvoelt. De laptop weegt 2,1 kg en is 16,85 mm dik. Het is daarmee niet de lichtste laptop, maar toch zeker goed mee te nemen.

De laptop heeft ook een ruim aanbod aan poorten, waaronder twee usb-c-poorten met ondersteuning voor DisplayPort (alt-mode) en Power Delivery, een usb-a-poort, een microSD-kaartlezer en een HDMI 2.1-poort. De laptop heeft ook een vingerafdruklezer en een webcam met infraroodsensor. Je kan hem dus ontgrendelen op de manier die jouw voorkeur geniet: wachtwoord, pincode, gezichtsherkenning of je vingerafdruk.

Het toetsenbord is comfortabel om op te typen, met een witte achtergrondverlichting en een fijn lettertype. Je hebt daarnaast de beschikking over een klein nummerpad aan de rechterkant, wat handig kan zijn voor sommige gebruikers. Het touchpad is groot en responsief, met een goede klik. In de praktijk vonden we de verhoudingen en bruikbaarheid van het toetsenbord en touchpad comfortabel in gebruik.

Scherm en geluid

Het scherm van de MSI Prestige 16 Studio A13VF is een van de hoogtepunten van deze laptop. Het gaat om een 16-inch QHD+ (2560×1600) miniLED paneel met een verversingssnelheid van 165Hz, een maximale helderheid van 1.000 nits en een 100 procent DCI-P3-kleurdekking. Het scherm heeft ook een beeldverhouding van 16:10, wat meer verticale ruimte biedt voor productiviteit en creativiteit. Het scherm is bovendien vanuit de fabriek gekalibreerd met een Delta E (kleurafwijking) van minder dan 2, wat betekent dat de kleuren zeer nauwkeurig zijn.

Het scherm van de MSI Prestige 16 Studio A13VF is daarmee ideaal voor grafische ontwerpers, videobewerkers, fotografen en andere creatieve professionals die hoge eisen stellen aan de beeldkwaliteit.

Het scherm heeft wel een glanzende afwerking, wat kan leiden tot reflecties in situaties met veel licht. Gelukkig kan de helderheid dan verhoogd worden tot 1.000 nits, wat helpt om het scherm beter zichtbaar te maken.

© MSI

Prestaties en batterijduur

De MSI Prestige 16 Studio A13VF is uitgerust met een Intel Core i7-13700H processor, die deel uitmaakt van de nieuwste generatie Intel-processoren voor laptops. Deze processor heeft acht cores en zestien threads, met een kloksnelheid van 2,9 GHz en een boost tot 5 GHz. De processor kan dus zware taken met gemak aan zoals multitasking, video-encoding, rendering en gaming.

De laptop is verder uitgerust met de Nvidia GeForce RTX 4060, die gebaseerd is op de Ampere-architectuur. Deze grafische kaart heeft 8 GB GDDR6-geheugen en kan tot 1755 MHz boosten. De grafische kaart ondersteunt ook ray tracing en DLSS, wat zorgt voor meer realisme en betere prestaties bij het spelen van compatibele games.

De MSI Prestige 16 Studio A13VF heeft 16 GB RAM, wat voldoende is voor de meeste taken, maar misschien wat krap voor sommige gebruikers die meer intensieve programma’s gebruiken. We hadden eigenlijk gehoopt op 32 GB RAM in deze uitvoering.

De MSI Prestige 16 Studio A13VF heeft een indrukwekkende batterijduur, die volgens MSI kan oplopen tot 24 uur bij licht gebruik. Dit is mogelijk dankzij de efficiënte processor en de slimme modus die de prestaties aanpast aan het gebruik. In onze tests haalden we ongeveer 10 uur bij gemiddeld gebruik, wat nog steeds zeer goed is voor een laptop met deze specificaties. De laptop ondersteunt ook snelladen, waarmee je in 15 minuten tot 2 uur extra batterijduur kan krijgen.

Conclusie

De MSI Prestige 16 Studio A13VF is een goede laptop voor creatieve professionals die een krachtige en draagbare machine zoeken. De laptop heeft een prachtig miniLED scherm, een snelle processor, een krachtige grafische kaart en een lange batterijduur. De laptop heeft ook een elegant en stevig design, met een ruime selectie aan poorten. De laptop is wel aan de dure kant, met een adviesprijs van 2.499 euro. Voor dat geld krijg je wel een laptop die je niet snel in de steek zal laten, of je nu werkt of speelt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business