Tips

Beheer je schulden ten opzichte van vrienden

Het overkomt iedereen wel eens: je hebt geld uitgeleend, maar ziet het vervolgens nooit meer terug, omdat je het vaak gewoonweg bent vergeten. Met het Nederlandse iniatief Tab App kun je dit voorkomen.

Met deze app, die voorlopig enkel voor de iPhone en iPad beschikbaar is, houd je betrekkelijk eenvoudig een gezamenlijke balans bij.

Je maakt via de app een account aan, voegt vervlgens een transactie toe (bijvoorbeeld geld ontvangen of uitgegeven) met een omschrijving en kiest de contactpersoon waarmee je de transactie wil delen.

[related_article id=”161563″]

De bewuste persoon moet daarna op zijn smartphone de "transactie" accepteren. In een overzicht zie je al je contacten terug en of je geld van ze krijgt of juist nog iets tegoed hebt. Als iemand bij jou "in het rood" staat kun je hem de volgende keer laten betalen om het verschil weer geheel of gedeeltelijk te vereffenen.

Het grootste nadeel is dat de app voorlopig enkel voor iOS beschikbaar is, waardoor je het niet voor iedereen kan toepassen. Het zou handig zijn als de app voor andere platformen beschikbaar zou komen of als er een webapp beschikbaar zou worden gesteld.

Totdat dat niet het geval is kan je echter nog steeds terecht op websites zoals wiebetaaltwat.nl.

Tab App is gratis beschikbaar in de Apple App Store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business