Tips

Vakantiemedewerker? Bereken hoeveel je nog mag werken

Je gaat nog (voltijds) naar school en verdient graag een centje bij in de vakantie of de weekends? Wist je dat je maximaal 240 uur per kwartaal mag werken om je kinderbijslag niet te verliezen? Nee? Xerius JobCalc wel.

Met JobCalc kan je als student gepresteerde werkuren makkelijk bijhouden. De app berekent zelf hoeveel je nog mag verdienen en hoeveel je nog mag werken in het huidige jaar en kwartaal.

[related_article id=”161563″]

Onze redactie kreeg vroegtijdig de kans om de app te testen en wij kwamen tot de conclusie dat de app perfect is voor studenten die af en toe bijklussen bij verschillende werknemers, waarvan je op voorhand weet hoeveel je op het einde van de dag verdiend zal hebben.

Verder vinden we het jammer dat de applicatie niet synchroniseert met andere toestellen – je moet wel een account aanmaken op de servers van Xerius, maar daar wordt verder niks mee gedaan. Als je een iPad en Android-smartphone hebt zal je op beide toestellen de gegevens moeten ingeven wil je de app op al je toestellen kunnen gebruiken.

Ondanks dat minpunt is de app wel superhandig voor studenten die graag een centje bijverdienen, maar niet bang willen zijn voor eventuele overprestaties waardoor er plots meer RSZ betaald moet worden, of waardoor je plots geen kinderbijslag meer ontvangt voor dat kwartaal – of erger nog: de kinderbijslag moet terugbetalen.

De app is gratis beschikbaar in de Apple App Store en Google Android"s Play Store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business