Tips

Firefox 18 versnelt javascript

Als je nu al Firefox gebruikt, is er geen reden om niet over te stappen. Zeker als je een Mac met een retinascherm hebt.

De nieuwe Firefoxversies volgen elkaar in een verschroeiend tempo op en we zitten al aan nummertje 18. Deze versie heeft een snellere javascriptondersteuning en kan overweg met Apples Retinascherm.

[download_file]

De javascript-engine staat in voor het interpreteren van programmacode op webpagina’s. Hoe efficiënter de browser de code interpreteert, hoe vlotter een webpagina met al zijn interactieve functies werkt.

De nieuwe javascript-engine in Firefox 18 heet IonMonkey en zou snelheidsverbeteringen tot 25 procent opleveren voor webtoepassingen en spelletjes.

Firefoxgebruikers op Mac zullen blij zijn met de ondersteuning voor retinaschermen. Als je een computer met OSX 10.7 of hoger hebt, kan je van de volledige resolutie genieten met deze nieuwe Firefox.

In deze Firefox zit voor het eerst ondersteuning voor WebRTC. Of toch al iets wat erop lijkt. Die technologie staat toe om telefoongesprekken, videochat en peer-to-peer op te zetten tussen gebruikers. En dat zonder de hulp van browserplugins.

Mensen die Firefox al geïnstalleerd hebben, krijgen automatisch updates. Kijk daarvoor in het hoofdmenu even onder ‘Help’ bij ‘Over Firefox’. Daar zie je of je al versie 18 hebt. Indien niet, kan je zien of de update al automatisch aan het binnenrollen is. Heb je nog geen Firefox, dan kan je versie 18 hier downloaden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business