Tips

Bouw een eigen Dropbox-alternatief

Breng met de serversoftware ownCloud alle voordelen van de cloud op je eigen systemen.

Clouddiensten waar grote mega-providers als Google en Microsoft flink wat geld voor vragen, kun je eenvoudig zelf opzetten met behulp van de gratis software ownCloud.

Clouddiensten gebruik je typisch om je teksten te bewerken, PDF/ODF-bestanden te openen, foto’s en video’s te bekijken, diashows te starten, documenten te synchroniseren en delen met vrienden en om contactpersonen bij te houden.

[download_file]

Je hebt voor al die toepassingen verschillende online tools, de ene al wat duurder dan de andere. Soms heb je gewoon geen vertrouwen in deze tools bijvoorbeeld omdat ze op een ander continent zijn gelokaliseerd. OwnCloud is dan op zijn minst een valabel alternatief. Je kan er eigen clouddiensten op je eigen servers mee opzetten.

OwnCloud bestaat nog maar een goeie 2 jaar, en toch heeft het al versie 5 gelanceerd. Het is een opensource framework, dat oorspronkelijk bedoeld is om een alternatief te geven voor tools als Dropbox. Doorheen de tijd zijn er echter tal van extra modules (‘apps’ genoemd) aan toegevoegd.

Er zijn versies voor Windows, Mac OS X en Linux. Je kan ook een online demo uitproberen om te zien of ownCloud iets voor jou is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business