Tips

Kali Linux: de ultieme inbreker voor securityspecialisten

BackTrack, publieksfavoriet van securitymensen en IT-admins, krijgt een trotse opvolger. Kali Linux doet de dingen anders, maar blijft een krachtig platform om softwarelekken mee te vinden.

Wie het fort wil verdedigen, doet er goed aan om alle trucjes van de aanvaller te kennen. Elke zichzelf respecterende securityspecialist gebruikt daarom al jarenlang BackTrack, een gereedschapsbundel met honderden tools die ook worden gebruikt door cybercriminelen.

Maar de makers van BackTrack vonden dat het tijd was voor een grondige renovatie en besloten daarom voor de nieuwe versie over te stappen van Ubuntu naar Debian. De nieuwe distro, onder de naam Kali Linux, werd vanaf de grond af opgebouwd en heeft de nieuwe generatie toestellen nu geheel in het vizier.

[download_file]


Zo is er ondersteuning voor toestellen met ARM(HF)-chips, waardoor smartphones en tablets kunnen worden doorgelicht. Toestellen als de populaire Raspberry Pi en de Samsung Chromebook zijn niet vergeten en er zijn uitvoeringen voor 32-bit en 64-bit toestellen, waarvan de laatste categorie steeds gangbaarder is in de pc-markt.

[related_article id=”161920″]

Volgens de makers is er in deze gloednieuwe versie weinig veranderd aan de interface, zodat de overstap naar Kali Linux voor de meeste gebruikers minimaal zou moeten zijn. Het moet wel makkelijker worden om een eigen aangepaste versie van de distro te ontwikkelen, voor de specialisten die op zoek zijn naar de ultieme testomgeving voor hun bedrijfsnetwerk.

Wat er ook niet is veranderd, zijn de meer dan 300 softwaretools om de beveiliging tot het uiterste te testen, zoals wachtwoordkrakers, netwerkscanners (Wireshark), exploitkits (Metasploit) en nog heel veel meer.


Via de downloadlink kom je terecht op een toegewijde pagina waar je de juiste smaak van Kali Linux in huis kunt halen. Laat je niet in de war brengen door de registratievelden; die zijn enkel bedoeld voor de mensen die op de hoogte willen blijven van nieuwe versies.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business